Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Zanzibár

"Hát ennél talán akadnak nagyobb gondjai az országnak, Szegednek."
A jelek szerint olyan világban (országban?) élünk, hogy nem árt pontosítanunk. A Délmagyarország ugyanis sohasem írta, és Botka László sohasem nyilatkozta azt lapunkban, hogy a Mátrában tölti az ünnepeket – mint ahogy ez több médiumban is megjelent. December 24-i számunkban a Botka és a Lázár családot (biztos, ami biztos) kérdeztük meg arról, hogy miként telik a családi karácsony, és erre is kaptunk választ. Ellenőriztem, sehol sem használtuk az „ünnepek" kifejezést, mindenhol karácsonyról esett szó.

Persze ettől még Botka László utána valóban elutazott Zanzibárra, ezzel újabb, aranybetűkkel íródó fejezetét szolgáltatva a politikai bulvár kategóriának. Amit sajnos mára meg kellett tanulnunk.

Elgondolkoztam, és részben igazat adtam a látszólag felháborodó jobboldalnak. Valóban, egy szociálisan érzékeny, választásra, választásokra készülő polgármesternek a jelenlegi gazdasági helyzetben alaposan meg kell fontolnia, hová megy üdülni. Aztán, ha úgy dönt, hogy Zanzibárra, akkor az bizony effajta következményekkel járhat.

Másfelől persze úgy vélem: a mindenki által ismert fizetését (lapunkban többször, legutóbb néhány hónapja írtuk meg részletesen, hogy honnan mennyi bért és költségtérítést vesz fel Botka László) úgy és arra költi el rendes évi szabadságán, ahogy és amire akarja.

Az egészben a legszomorúbb, hogy most kezdődik a „vakációháború". Miért járt Dubaiban Kósa, hol pihent a nyáron a tegnap Szegeden sajtótájékoztatót tartó Gyimesi, a sárvári ötcsillagos számít luxusnak, vagy a thaiföldi három? A városházi közleményből megtudhatjuk, hogy a polgármester 2006 óta nem utazott kettesben a feleségével külföldre. Most akkor a négyévenkénti egy, szilveszteri Zanzibár a felháborítóbb, vagy az esztendőnkénti spanyol nyaralás?

Hát ennél talán akadnak nagyobb gondjai az országnak, Szegednek. További problémám: januárt írunk, hol van még az áprilisi voksolás. Mi vár ránk, ha már most Zanzibárt kiáltunk? Rossz rágondolni. Inkább elutazom. Jaj! De hová is?

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. flexsnake 2010. január 24. 14:38
  „meska 2010.01.13. 21:40
  A google szerint nem csökken az olvasottság, sőt. Nem aggódok túlságosan. Ja hétfőtől elutazom nyaralni egy hétig nem leszek :) Köszi a sok googlepörgetést, majd integetek Kairóból :D”
 • 51. Natasa 2010. január 14. 23:26
  „esküszöm az uccsó:
  http://www.magyarhirlap.hu/hirek.html?r_id=5&hir_id=186969
  Szetey tesója....”
 • 50. Natasa 2010. január 14. 23:22
  „Ja még eztet:
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=304488”
 • 49. Natasa 2010. január 14. 21:13
  „Ja és az MNO-ról:
  http://www.mno.hu/portal/688215
  :
  ...De mást mondok: pont ezek a most háborgó alkalmi zizik ne tudnák, micsoda perpatvart kavartak egy másik utazásból, bizonyos Orbán Viktor mexikói útjából, ,,trópusi dőzsöléséből"? Hogyne tudnák, akkor is az ő kezükben volt a habverő, meg persze a klaviatúra is. Idézzük csak azt a nyakói (na, megint egy amolyan egyenruha nélküli áltábornok) mondatot, amelyiket az összes baloldali médium oly kárörvendve harsogott: ,,Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait." S egy másik veretes mondat: ,,az MSZP szóvivője azt mondta, az emberek joggal kíváncsiak arra, hogy az ő adójukból mennyit költ utazásra a pártelnök". (Egyébként jelen esetben semennyit, Botka urat viszont a szolgálati autó várta a repülőtéren. Mi az a néhány ezer forint benzin? - kérdezhetik. Demagógia, de néhány embert az éhhaláltól mentene meg, s egyébként sem az összeg a lényeg.)...”
 • 48. Natasa 2010. január 14. 20:40
  „47
  Goldolatébresztő?????
  A fogalmazás, a mondatfűzés????
  Ez publicisztika???
  Egy középiskolás példás magyaros jobbat
  ír.
  Egy 100 éves DM-hez ez méltatlan, ráadásul szerecsenmosdatás.
  <moderálva>”
 • 47. savarjo 2010. január 14. 16:53
  „A cikk arról is szól, hogy mihez van és mihez nincs közünk. Gondolatébresztő.
  Ki,hol,miből nyaral,utazik.Kinek ki, mit fizet, miért, és hol adja át a pénzt!!!!
  Gila úr képviselő azt sem látja, hogy Szegeden válság lenne. Az ilyen városi vezetőket megvezetik? Ki, mit szavaz meg Szegeden és a Parlamentben? Erről szól a látszólag felháborodott, jobboldalnak hívott polgári oldal felvetése. Miközben fél millió vagy 2 millióból csak nyaralnak a szocialsta vezetők, családok élnek hatan 800ezerből egy évig!!!! Ilyen a magyar szocialisták morálja.
  Nem az a lényeg, hogy ki hol nyaral, és hogyan.
  Obama úr az USÁ-ban töltötte at ünnepeket? Hm.Van aki ilyenre is ad? Mert saját vagyona azért biztos van ünnepi utazásra.A látszólagos kérdéseknek erkölcsi tartalmuk van. Így kell látni a történteket, nem szegedi problémáról van szó. Országosan, szocialista gondolkodás mód viselkedés. Ugye Szetey úr is érti, csak nem akarta kimondani.Kinyitott a Zanzi-bár???”
 • 46. bozozoli 2010. január 14. 15:45
  „Vagy esetleg utána lehetne nézni a Tusnádfürdői szállodának, hogy ki használja és milyen pénzből finanszírozzák a fenntartását. Igencsak meglepődnének azok, akik most pálcát törtek Bptka felett emiatt.”
 • 45. őrgróf 2010. január 14. 10:47
  „Ez egy röhej. Nem az a baj, hogy Botka - és még sokan mások! - száztizenegy helyről veszik föl a fizetésüket, költségtérítésüket, stb. Ha ezt beteszik folyószámlára, bankbetétbe, stb. az nem gond. De hogy Zanzibárba megy nyaralni!!! Iszonyú! Felháborító! ( Ha esetleg arra gondoltak volna, hogy pl Sárvárra menjen, és ott költsön el ugyanennyi pénzt - nem lenne az sem nehéz!!! - mert az itt marad, Magyarországon, itt adózna (?) utána vmelyik magyar cég...hát még el is lehetne gondolkodni rajta. Egyébként? KINEK MI KÖZE HOZZÁ, HOGY MELYIK POLITIKAI PÁRT MELYIK TAGJA HOVA MEGY NYARALNI??? Hagyjuk már abba ezt a nyálcsorgató irigykedést és kezdjünk el nekilátni saját dolgainknak!!! Mert van éppen elég!”
 • 44. bozozoli 2010. január 14. 08:51
  „Nem tudom, hogy ez miért keltett "közfelháborodást " bizonyos körökben. Sztem bárki a saját pénzén oda utazik el, é sott tölti a szabad idejét, ahol akarja.
  Ezek e bizonyos körök azon nem háborodtak fel, amikor Orbán Viktor közpénzen, külön repülőgépen utazott az USA-ba magánügyben?
  Melyik került többe az adófizetőknek?
  Az hogy a szolgálati autó felment a repülőtérre belekerült kb 20.000,-Ft-ba került a sofőr munkabérével együtt - és O.V. repülőútja vajon mennyibe került nekünk adófizetőknek?
  Jó lenne már ha a másik oldal a saát dolgaival lenne elfoglalva, mert sztem ott is lenne mit publikálni a sajtónak.”
 • 43. .suhym. 2010. január 14. 03:05
  „29. theseus!

  Mert irigyek.... lehet ok a labda elutese helyett a fuvet nyesik csak:)))))))))))))))))))))))))))))))

  ....................................................................................................................

  30. kkelly!

  Te mindenki peztarcajahoz hozzafersz es kutakodsz benne?
  Mit ne mondjak, elegge csunya szokas!:(((”
 • 42. LendvaiCenzor 2010. január 13. 23:08
  „Nem azér´, de egy ilyen általános iskolás színvonalú publicisztika kézirata a múlt évszázadban (1910-1999 között) el sem jutott volna a Délmagyar szerkesztőjéhez, mert már a rovatvezető visszaadta volna.”
 • 41. h65535 2010. január 13. 22:48
  „A DM egy nagy szar pletykalappá süllyedt.”
 • 40. szegedifiú 2010. január 13. 22:32
  „39.
  Mit köszönsz? <moderálva> Te is Zanzibárban teleltél?”
 • 39. Emike 2010. január 13. 22:24
  „Kedves Szetey András!

  Végre egy higgadt, normális hang a Zanzibár "ügyben".
  Köszönjük!”
 • 38. szegedifiú 2010. január 13. 22:04
  „Utazz el Győrbe!
  Vissza se gyere!”
 • 37. szegedifiú 2010. január 13. 22:01
  „moderálva sértő”
 • 36. meska 2010. január 13. 21:40
  „Flexkéremalássan, néköm nem habozik a szám, csak elég sokat adok, oszt cserébe ilyen magistratus vezetői , redakciós hozzáállást kapok érte, de tudja , mit? Ha a főszerkesztő urat ennyire sé zavarja, hogy milyen ordenáré módon nem mondták mög neki a tutit, akkó éngöm sé, csökken a Délmagyar olvasottsága, oszt csökken...”
 • 35. Satnya 2010. január 13. 21:24
  „Tekintve, hogy a DM ezekben a dolgokban aktívan részt vesz, ( aPM háza elől tudósít, fényképet készít, zavarva ezzel a környék lakóit is, elmegy egy ilyen idióta témájú "sajtótájékoztató"-ra ami előre láthatóan kizárólag együgyű mocskolódás ) a DM további megrendeléséről lemondok. (Biztosan nem halnak bele, de remélem többen követik a példámat.)”
 • 34. flexsnake 2010. január 13. 20:37
  „<moderálva> Egér még nem evett macskát, nem is fog. A fikusz hol nyaral? :D A kutyát sem érdekli.”
 • 33. meska 2010. január 13. 19:57
  „Igen , maradhatott volna. A TŐLED elvont juttatásokból NEKI kifizetett jutalmon. A tőlem elvont juttatásokat parkosításokra költse, ha lehet. /akár tetszik, akár nem: közpénzből kapja a fizetését, és közszereplőként példát kéne mutatnia. Magyarul: van, amit szabad, de nem illik. / ...és hogy a Délmagyar ahelyött, hogy inkább aggályosnak látná, ÍGY látja, hát... ez má a vicc kategória..:)”
52 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranykancsó

"A magyar vásárló az élelmiszer minősége helyett egyre inkább az árát nézi." Tovább olvasom