Kecskemét és környéke

2011.09.23. 20:42

Elültették a Béke fasor első fáját

Kecskemét – Facsemete ültetésével a Béke fasoron és a Mátyás-iskola felújított konyhájának átadásával kezdődött el péntek délután a hetedik hunyadivárosi napok. A programsorozat részeként szombaton SP és Kozsó is Kecskemétre látogat.

Delmagyar.hu

Kecskemét polgármestere, [namelink name="Zombor Gábor"] ásót és locsolókannát ragadott, majd péntek délután elültette az első facsemetét a hunyadivárosi Béke fasoron. Az ünnepélyes faültetés nemcsak azért volt különleges, mert ezzel az akcióval kezdődött el a hetedik hunyadivárosi napok, hanem azért is, mert az év elején kivágott 50-60 éves Béke fasori fák helyére – amelyeket azért kellett eltávolítani, mert életveszélyessé váltak, illetve üzemzavart okoztak gyökérzetükkel a felszín alatt húzódó vízvezetékekben – most újakat ültet az önkormányzat.

A faültetés után a Corvina Óvoda és Általános Iskola Mátyás Király Általános Iskolájának felújított főzőkonyháját adták át. A mintegy 50 millió forint értékű beruházás kapcsán kicserélték a konyha teljes lefolyórendszerét és elektromos hálózatát, bővítették a gázvezetéket, új hidegburkolatot választottak. – Mindennek köszönhetően a konyha kapacitása háromezer adagra növekedett, jelentősen nőtt a kecskeméti diákétkeztetés színvonala, és még jobban előtérbe került az energiatakarékosság, amelyet a korszerű főzőberendezések biztosítanak – mondta [namelink name="Pászti András"], a Hunyadiváros önkormányzati képviselője.

Zombor Gábor elülteti az első fát a Béke fasoron.

Zombor Gábor elülteti az első fát a Béke fasoron.
A polgármester kiemelte, hogy amikor a törvény lehetővé tette, Kecskemét elsőként dolgozta ki, és alkalmazta a helyben központosított egységes közbeszerzési rendszert, amely Kecskeméti Modell néven vált ismertté a hazai közigazgatásban. – Az önkormányzat és intézményei számára a legkülönbözőbb szolgáltatásokat és eszközöket tudjuk beszerezni magasabb színvonalon, de sokkal kedvezőbb áron és hatékonyabb, átláthatóbb keretek között – hangsúlyozta Zombor Gábor.

A pénteki programok csupán felvezetői voltak a hetedik hunyadivárosi napoknak, szombaton délelőtt a Hankovszky-liget szabadtéri színpadán folytatódik az ünnep: óvodások, iskolások és nyugdíjasok adnak műsort, majd délután fél öttől SP borzolja a kedélyeket, este pedig Kozsó lép színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!