Kecskemét és környéke

2011.10.06. 10:33

Amit az Univer mustárról tudni lehet

Kecskemét - A hazánk piacvezető mustárját gyártó Univer Product Zrt. kolbásztöltéssel egybekötött showműsor keretében mutatta be, hogy mi a titka a kiváló minőségű, évtizedek óta sikeres termékcsaládnak.

Delmagyar.hu

A 100%-ban magyar tulajdonú Univer Product Zrt.-nek évről-évre sikerül meglepnie vendégeit élményszámba menő partnertalálkozóival, amelyeken rendszerint egy-egy terméket, vagy az annak alapanyagául szolgáló növényt mutatják be a jelenlévő vendégeknek. Idén a mustár, az egyik legrégebben ismert ételízesítő került a középpontba. Az Univer Mustár Akadémia humoros főzőshow-val, kolbásztöltő versennyel és svédasztalos ebéddel egybekötött fél napos programja során a vendégek Hargitai György és Hunyaddobrai Csaba bemutatóján ismerkedhettek meg a kolbásztöltés folyamatával, a mustárok ízesítésével, fogyasztási szokásaival, és sok-sok mustárral készülő étel receptjével. A rendezvény mottójául találóan a „Mindenkinek megvan a maga sütnivalója" jelmondatot választották, hiszen a bemutató után a betöltött kolbászt a helyszínen kisütötték, amit a svédasztalos ebéd során el is lehetett fogyasztani. A mulatsághoz szükséges hangulatról a Magna Cum Laude gondoskodott.

Kolbásztöltéssel egybekötött mustárbemutatót tartott az Univer.

Kolbásztöltéssel egybekötött mustárbemutatót tartott az Univer.
„A rendezvénnyel elsősorban az volt a célunk, hogy a vendégeink maximálisan jól érezzék magukat és minél többet megtudjanak a mustár változatos felhasználási lehetőségeiről. Ehhez nem kellett mást tennünk csak megteremteni mindazt, ami nekünk magyaroknak a mustárhoz kapcsolódik: a jó kedvet a Magna Cum Laude biztosította, a kolbásztöltésről való tudnivalókat a számos szakácskönyvet jegyző Hargitai György és Hunnyadobrai Csaba biztosította, és természetesen nem hiányozhatott az asztalról az ilyenkor nélkülözhetetlen pálinka sem" - mondta el a rendezvénnyel kapcsolatban Deákné Darányi Krisztina az Univer Product Zrt. termékkategória menedzsere.

A vendégek a mustár történetével kapcsolatban is számos érdekességet megtudhattak. A mustár magvait már a sumérok is használták és Európában, így hazánkban is a rómaiak terjesztették el, akik főleg a szárnyas húsokat és a kolbászt fogyasztották mustáros szósszal. A növényt ugyanakkor évszázadokon keresztül hatásos afrodiziákumként tartották számon. A fehér mustár magjában található anyagok élettani hatásai miatt házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására is használták, és használják a mai napig.

A kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt. évente kb. 900 - 1.000 tonna sárga mustármagot (Sinapis alba) és 40 - 50 tonna barna mustármagot (Brassica nigra juncea) dolgoz fel, és az Univer mustár volt az első mustár a hazai piacon, amely nem tartalmazott tartósítószert. A vállalat az elmúlt egy évben a bizonytalan gazdasági környezet ellenére is 11,4%-kal tudta növelni a mustár termékcsalád forgalmát . Összességében hazánkban az elmúlt egy évben 3,9%-kal több mustár fogyott, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!