Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

30 milliót zsebelhetnek körönként a magyar csapatok

A Sport TV esti műsorában Rózsa Pál, a Kecskemét tulajdonosa beszélt arról, miként lehet nyereséges együttese számára az európai szereplés. A KTE elnöke szerint csapata tavaly is mehetett volna több kört, amire idén még nagyobb sansza van.
A Kecskeméti TE tulajdonosa, Rózsa Pál vázolta az Európa Liga-szerepléssel járó anyagi kérdéseket a Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában.
– Ami az anyagiakat illeti, a képlet elég egyszerű: tavaly a Kecskemét a Magyar Kupa kapcsán jutott ki. Felmértük az MK kapcsán a költségeket és a bevételt, akkor azt láttuk, hogy jóval nagyobb összeget fizettünk ki prémiumként, mint amennyi a bevétel volt. Amikor elhangzott az, hogy veszteséges volt a szereplés, akkor erre gondoltunk, de az erkölcsi siker, a kupagyőzelem azonban bőven kárpótolta ezt. A nemzetközi kupában a második körben indultunk, és sokat kellett utaznunk, az európai szereplésünk költségvetése azonban így sem negatív. A mostani szezon azért is érdekes, mivel a negyedik helyezett kap helyezéspénzt, így bármennyire is veszteséges lenne egy EL-szereplés, ez a helyezéspénz bőven fedezné a költségeinket. Természetesen nem ezzel számolunk, hanem azzal, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Rózsa Pál hozzátette, hogy amennyiben sikerül elérniük a céljukat, akkor a tavalyinál jobb szereplést vár együttesétől.
– Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt Kecskeméten az EL-selejtező, és amennyiben most sikerül, számomra talán nagyobb siker lesz, mint a tavalyi nemzetközi szereplés. Ha nem a tavalyi lett volna az első évünk az európai porondon, akkor az a csapat két-három kört minimum ment volna, és talán még tovább is tudott volna jutni. Ez volt a belépőnk, de ha most is sikerülne kijutnunk, akkor már egy olyan tapasztalattal rendelkeznénk, amit a saját bőrünkön már megéreztünk.

A 4. helyért folytatott harcban szintén érdekelt MVM Paks részéről Balog Judit ügyvezetőt kérdezték a műsorban.
– Az UEFA körönként 90 ezer eurót biztosít a klubok számára, hogy azok a küzdelmekkel kapcsolatos költségeket tudják finanszírozni. Amíg valaki a csoportkörökig nem jut el, addig azért nem az anyagi része jelentős, hanem a sportszakmai rész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év meccsére készülnek a KTE-nél

A KTE szakmai igazgatója szerint nem csak az Európa Liga, de az utolsó két meccs kijavítása is tét… Tovább olvasom