Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

37 nap alatt 17 gépjárműfeltörés Bács-Kiskunban

Gépjárműfeltörés-sorozatot számoltak fel a kiskunhalasi rendőrök.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 1. és 2015. január 6. között ismeretlen elkövetők Kiskunhalason összesen 17 személygépkocsit törtek fel, amelyekből 8 alkalommal különböző műszaki cikkeket - köztük autós rádiót, erősítőt és mélynyomót -, valamint okmányokat tulajdonítottak el. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint felmerült a gyanú, hogy ugyanaz az elkövetői kör követte el a bűncselekményeket. A beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került B. G. 18 éves helyi lakos és egy 17 éves lány.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi minden esetben egy csavarhúzóval rongálta meg a gépjárművek zárszerkezetét, cselekményét fiatalkorú társa figyeléssel biztosította. A kiskunhalasi párost január 25-én 10 óra 30 perckor elfogták a rendőrök és lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az adatgyűjtések eredményeként kiderült, hogy az eltulajdonított műszaki cikkeket értékesítették egy helyi férfinak, akinek tudomása volt arról, hogy a tárgyak lopásból származnak. M. F. ellen - szabadlábon hagyása mellett - orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás.

A terhelteknél tartott házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott műszaki cikkeket, amelyeket visszaadtak a sértetteknek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett B. G. előzetes letartóztatásának indítványozását. Fiatalkorú társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gyalogosgázolás Kecskeméten

A Szent László körúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy férfit. Tovább olvasom