Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

5456 lámpatestet cserélnek le Kecskeméten

Kecskemét - A korszerű LED-es lámpatestek felszerelése után évente 90 millió forint lesz a megtakarítás.
Mintegy 840 millió forint uniós és hazai támogatásnak,valamint 15 százalék önerőnek köszönhetően 5456 lámpatestet cserélnek le korszerű LED-es fényforrásra Kecskeméten - közölte Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A korszerű lámpatestek felszerelése után évente 90 millió forint lesz a megtakarítás, ezt a többi hagyományos lámpatest cseréjére fordítják - fűzte hozzá.

Zombor Gábor elmondta, hogy a jövő héten megkezdődik és egy hónap alatt befejeződik a lámpatestek cseréje, a városban felszerelt világítótestek fele újul meg.

A polgármester kiemelte: a város csaknem 140 millió forint önerőt vállalt a pályázathoz, de további sikeres pályázat révén az önerőt is megnyerte Kecskemét.

A jó állapotban lévő régi lámpatesteket kihelyezik azokra a területekre, ahol még nincs lámpa, vagy gyér a megvilágítás.

Nagypál Sándor alpolgármester elmondta, hogy négy éve kezdték a pályázat előkészítését. A leszerelendő több mint ötezer lámpatestből 1600 a város tulajdona, közülük az öt évnél fiatalabbakat felszerelik a gyéren megvilágított városrészekben. A gyártó öt év garanciát adott a LED fényforrásokra, fogyasztásuk a fele, fényerősségük viszont a duplája a régi lámpatestekének.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek a használt Mi-8-asok Kecskemétre

A három orosz helikoptert az új gépek beszerzéséig használja a Magyar Honvédség. Tovább olvasom