Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

6 és fél év után feladta magát az emberölési kísérlettel vádolt horvát férfi

2007 márciusában az M5-ös autópálya egyik benzinkútjánál szóváltásba keveredett a férfi egy román állampolgárra, majd kétszer mellkason szúrta.
Hat és fél évvel a bűncselekmény elkövetése után adta fel magát a horvát állampolgárságú férfi.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi még 2007 márciusában a reggeli órákban az M5 autópálya lajosmizsei benzinkútnál szóváltásba keveredett egy román állampolgárral. Ennek során az elkövető két alkalommal, késsel mellkason szúrta a sértettet, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 47 éves horvát állampolgár gyanúsítható, aki azonban ismeretlen helyre távozott. A férfival szemben 2007. március 11-én európai elfogató parancsot bocsátottak ki. Az eljárást a Bűnügyi Osztály 2007. június 27-én felfüggesztette. A nyomozó hatóság a felfüggesztés ideje alatt is folyamatosan vizsgálta és kereste a lehetőségét az ismeretlen helyen tartózkodó terhelt felkutatásának, elfogásának.

A bűncselekmény elkövetése után több mint hat és fél évvel, 2013. november 26-án 15 órakor a 47 éves horvát férfi önként megjelent a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a terheltet, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt teljes útzár volt az 53-as úton Tompa közelében

Személyautó ütközött egy teherautóval Tompa határában. A személyautó sofőrje megsérült. Tovább olvasom