Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hogy néz ki majd Kecskemét 2020-ban?

Városrészi alközpontok létesítése, kerékpárút fejlesztés, „Zöld város” modellprogram Homokbányán, és a Rudolf laktanya megújítása.

Városrészi alközpontok létesítése, kerékpárút fejlesztés, „Zöld város" modellprogram Homokbányán, és a Rudolf laktanya megújítása – többek között ezek a programok is szerepelnek Kecskemét Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában. Ezt a dokumentumot azon tervek között mutatták be ma a Városházán, amelyek meghatározzák Kecskemét elkövetkezendő hét évét. A stratégiai elképzeléseket azért kellett egy dokumentummá összegyúrni, mert ez képezi a 2014-2020-as Európai Uniós Források tervezésének alapját.

A kecskemétiek igényei európai uniós nyelvezetre lefordítva  - ezeket tartalmazzák azok a többszáz oldalas dokumentumok, amelyek a város fejlesztési elképzeléseit foglalják össze, és az uniós projektek alapját is képezhetik. Ezeket a terveket mutatta be ma a Városházán Szemereyné Pataki Klaudia, alpolgármester és Öveges László, főépítész. A város lakóinak egyértelmű igénye, hogy a belváros után a különböző alközpontok is fejlődjenek, így erre is vannak elképzelések a településfejlesztési dokumentumokban.

A teljes cikk és a riport a Kecskeméti Tv honlapján megnézhető!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan elfogták a hajnali kerékpártolvajt

Egy buszmegállónál lezárt kerékpárt lopott el az a 18 éves férfi, akit nem sokkal később már el is… Tovább olvasom