Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A Hét témája: domb nélkül marad Kecskemét

Kecskemét - A Hét témája című rendszeresen jelentkező rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskemétieket, hogy mit szólnak a Vízmű domb elhordásához.
Major Stella
Major Stella
Major Stella
: – Nem értem azokat, akik hevesen tiltakoznak a domb elbontása ellen. Óriásplakátokkal és különböző transzparensekkel állnak a Szabadidő Központ kerítése előtt, így tüntetnek a munkálatok ellen. Sokszor az is előfordul, hogy a bontást végző munkásokat füttyszóval és trágárságokkal illetik, pedig ők csak a feladatukat végzik. A domb egészen mostanáig ott állt a helyén, és senki sem foglalkozott vele, csak a gaz nőtt rajta. Pár éve már az augusztus 20-ai tűzijátékot sem onnan lövik fel. Ezért értek teljes mértékben egyet azzal, hogy lebontják. Én is vinnék belőle legalább pár talicskával, ingyen van, de sajnos, a nyolcadik emeleten nem tudom hasznosítani a földet, nincs a lakásban annyi virág. Nézzük a pozitív oldalát, ha elbontották, azt is lehet majd látni, mi van a dombon túl.

Ferentzi Miklós
Ferentzi Miklós
Ferentzi Miklós
: - A hír már csak azért is rendkívül szomorú, mert így Kecskemét biztosan nem rendezheti majd meg a 2022-es téli olimpiát, ami sokunk titkos vágya volt. A város lakosságának régi óhaja volt pedig, hogy végre városunkban lássuk vendégül az alpesi műlesiklás világklasszisait, de szeretett dombunk kivégzését követően ez álom marad. Én még bízok abban, hogy a civilek összefogása sikerrel jár, vagy ha más nem, radikális dombrajongók talicskát ragadnak, és visszahordják a földet a tó mellé.

Gál Orsolya
Gál Orsolya
Gál Orsolya
: - Álmatlan éjszakáim vannak, amióta megtudtam, hogy elbontják a dombot. Sorra gyártom a tiltakozó transzparenseket, röpcédulákat, és a „Mentsük meg a dombot!" feliratú pólókat. A Szabadidőközpont fokozottan védett területén élő madarakért is aggódom. Biztosan megsínylik, ha eltűnik a domb, amin annyira szerettek leszállni. Aggódom a városért is! Vajon mi lesz a következő lépés, betemetik a tavat? Vagy a központban építik fel újra a dombot? Kecskemét „hegye" annyi szép pillanatnak volt tanúja. Szerelmek szövődtek a tetején, apró gyerekek tették meg első lépéseiket a lábánál, miközben a kis család éppen piknikezett. Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, ez a domb igenis kell nekünk! Sajnos egy részét már lebontották a munkagépek, de hiszek benne, hogy még meg lehet állítani a folyamatot. Ehhez az kell, hogy minden kecskeméti, akinek fontos a domb, tegyen valamit érte. Fogjunk össze a dombunkért! Alkossunk élő láncot körülötte, és ne hagyjuk, hogy elbontsák azt, ami a miénk!

Csenki Csaba
Csenki Csaba
Csenki Csaba
: - Amikor először megláttam a dombot, nagyon felnéztem rá. És akkor még azt hittem, lesz fejlődés is. Hogy majd nekünk is lesz hegyünk. Ahonnan majd jók lesznek a kilátásaink. De szomorúan tapasztaltam, hogy senki semmit nem tett hozzá az évtizedek alatt. Így aztán remek ötletnek tartom, hogy elbontják a sehova sem fejlődés szimbóleumát (sic!) Annyi anyag van benne, ami Kecskemét összes kátyúját jó vastagon betakarja. És ha elhordják, a helyére épülhet egy jó kis lakópark, vagy bevásárlóközpont. De az is lehet, hogy én valami jól menő, jól helyezkedő vállalkozóval építtetnék a helyére egy hatalmas dombot, hogy a tetejére egy hatalmas, állandóan világító táblára fel lehessen írni: „Itt állt régen a domb, a sehova sem fejlődés szimbóleuma! De mi ezt is eltöröltük!"

Sándor Dávid
Sándor Dávid
Sándor Dávid
: - A múlt héten több barátomtól is hallottam a Vízmű dombbal kapcsolatos pletykákat. Tegnap jártam arra és megdöbbenve láttam a munkagépeket, amelyek bontották le Kecskemét egyik jelképét. Nem is értem kinek lehet útjába a mi kis városunk dombja. Arra gondoltam, hogy eladták a szabadidőparkot és ide is lakópark építését tervezik. Megpróbáltam megtudni valamit az üggyel kapcsolatban, de a portán senki nem tartózkodott és zárt kapuk fogadtak. Sok emlék fűz ehhez a magaslathoz, többször jártam már a tetején, amelyről impozáns látvány tárul elénk a városra, de egy szép nyári délutánon egy romantikus randevú helyszínnek sem utolsó. Teljes mellszélességgel támogatom azokat a tüntetőket, akik ellenzik a Benkó Zoltán Szabadidő Központban található mesterséges építmény ledózerolását.

Olvasóink írták

 • 7. galambjozsef 2013. április 03. 00:32
  „Jó nagy marhaságot találtak ki megint a nagyokosok!
  Hogy nagy a domb, nem illik bele az alföldi környezetbe??
  Akkor ennyi erővel le lehetne simára dózerolni az egész Kiskunsági nemzeti parkot!!!
  Ingyen van a föld??
  ...és abba belegondolt valaki, hogy mennyibe kerül onnan elhordani???
  Ha valaki kíváncsi a domb túloldalán lévő dolgokra???
  Mennyen be a parkba, elég nagy, családi programnak nagyszerű!!!
  Gondoljatok bele!!! Nem volt jó dolog nyári estéken felmenni, és gyönyörködni?? Hát csodálatos volt, voltam fent párszor!!!
  Ugy látszik a városnak, meg a sok baromnak ilyesmire van pénzük szórni!!!
  Csak ott volt a Rákóczi utca átbabrálása!!!
  Hányszor felszedték a köveket, mert arra is volt külön kidobni való pénze a városnak, meg a nagyokosoknak!
  Ugyan már emberek, gondolkozni kéne, nem hülyeségeket kitalálni!
  Szerintem volna a városnak mire költeni, értelmesebb dolgokra!!!
  Szép napot!”
 • 6. Nahát! 2011. április 01. 17:00
  „Nemvárt módon a Délmagyarban valami jó is van.

  Egy jó vicc. Egy jó április elsejei beugratás.

  :)”
 • 5. forgamon 2011. április 01. 15:16
  „Mit gemencig? az alpokig basszus... :(”
 • 4. zehn 2011. április 01. 15:11
  „És hova viszik a sok földet? Lesz belőle egy másik domb valahol? Legjobban az tetszet, hogy a szarvasok látványában lehet majd gyönyörködni. Ezek szerint Gemencig el lehet majd látni?”
 • 3. dagobert07 2011. április 01. 14:07
  „Nézzetek már rá a naptárra 1. és 2., könyörgöm, április 1. van...

  Erre szokták mondani: birka nééép..”
 • 2. Tünci-baby 2011. április 01. 12:58
  „Azt hiszem, mivel a vélemények megoszlanak én is csak nehezen tudok döntést hozni de mindenféleképp rosszul érintett a hír hallata. Hiszen itt nőttem fel,mint sokan és sok programot ünnepeltünk együtt a dombbal a domb lábánál. Borzasztóan üres lesz a tér és biztosan hiányozni is fog emlékink központja a Vízműdomb!
  Valyon eddig miért nem jutott eszébe senkinek,hogy elbontsa és miért nem közös programként tartottuk rendben a dombunkat... most a mi hibánk,hogy eddig hagytuk gazosodni és a "semmire sem jó" dombunktól végül megfosztanak minket!!!!”
 • 1. Sz_25 2011. április 01. 12:10
  „Sajnálom, hogy elbontják... Nem tudom ugyan kik azok akiket zavar hogy ott van...
  Szerintem sokan szerettek (köztük mi is a párommal és családtagjaink is) oda kijárni. Ha valaki vette a fáradtságot, hogy felmenjen, nagyon szépen körbe lehetett tekinteni a város felett és sokkal szebb látványt nyújtott, mintha a Nyíri úton majd kinéz az a pár ember, aki majd gyönyörködhet a DOMB mögötti területen...
  Látom már megint a nyugdíjasokon volt a hangsúly... Látom unatkoznak... És a fiatalok és aktív korúakkal mi lesz? Akik oda jártak ki futni és edzésnek sem volt utolsó, ha többször fel és le sétált az ember :) vagy piknikezni...
  Szerintem kevesebb anyagi befektetéssel hasznosabbá is lehetett volna tenni, mint amennyiből majd elbontják!!!
  (Ez megint csak egy olyan "nesze semmi fogd meg jól" változtatás, amire le tudják írni a sikított összegeket!!!)
  Volna ennél lényegesebb ügy is, amiről döntéseket hozhatnának....!!!!
  Gratulálok a sok "MAGASAN" képezett senkiházinak, akik ezt a döntést meghozták!!!
  Szorítok, hogy sikerrel járjanak a tüntetők!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhordják Kecskemétről a Vízmű-dombot

A napokban megkezdték a munkások Kecskemét egyik nevezetességének, a Vízmű-dombnak az elhordását. Tovább olvasom