Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A Hét témája: négy ember halálát okozta a részeg ámokfutó

A hét témája rovatunkban ezúttal a hétfőn történt közúti tragédiáról kértük ki a kecskeméti emberek véleményét. Milyen büntetést javasolnak a négytagú család halálát okozó sofőrnek?
Mint arról a hét folyamán több alkalommal is beszámoltunk, hétfő este az 5-ös számú főúton egy ittasan vezető 45 éves kiskunfélegyházi férfi luxusautójával nagy sebességgel, előzés közben frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő Roverrel, melyben egy négytagú család utazott. A balesetben a vétlen autóban utazó házaspár, és 6- illetve 8 éves kislányuk is életét vesztette.

Török Péter
Török Péter
Török Péter
, programozó: - Teljesen lesokkolt az eset, feldolgozni még úgy is nehéz, hogy nem ismertem a családot. Az biztos, hogy egy normális országban tényleges életfogytiglanit kapna a sofőr, Amerika néhány államában vagy Dél-Amerikában pedig halálbüntetés lehetne ebből. Én személy szerint ez utóbbit támogatnám itt is. Ahogy a hírekből hallom, ez egy jómódú férfi volt, és itt jön képbe a Stohl ítélet, mindenki szkeptikus már a várható ítélet kapcsán. Nem csodálkozom ilyen szintre süllyedt az ország, sajnos ez a magyar valóság. Szlovák rendszámmal, luxusautóban bárki, bármit megtehet szinte, itt a következménye. Részvétem a családnak, erőt és kitartást kívánok nekik ismeretlenül is. A hatóságok meg elgondolkozhatnak, mi a felelősségük ebben az ügyben is. Gondolok itt például arra, hogy nem is először vezetett ittasan a sofőr, de jogosítványa ott volt nála ezúttal is. Felháborító.

Ferencz Bálint
Ferencz Bálint
Ferencz Bálint
, színész: - Megérintett a tragédia híre, nem tudok higgadt maradni, ha ilyen balesetről hallok. Úgy gondolom, kiszabható olyan büntetés, ami visszatartó erejű, de olyan biztosan nem, ami ellensúlyozná azt, ami történt. Nagy családból származom én is, és viszonylag sokat autózom. Előfordul, hogy nagy távolságokat kell megtennem éjjel, fáradtan, előadás után. Azonban még egy sör után sem ülnék volán mögé. Sokféle megoldás van arra, ha valaki autóval érkezik, de mégis megiszik egy pohár italt. Hívhat például taxit vagy a sofőrszolgálatot, és akkor nem veszélyezteti mások életét.

Benkó Andrásné
Benkó Andrásné
Benkó Andrásné
, raktáros: – Nagyon sajnálom az árván maradt 11 éves kisfiút. Mindig nehéz feldolgozni egy családtag halálát, de ez a gyerek az egész családját veszítette el. Teljesen letaglózott a hír, hogy a vétlen autóban utazók közül senki sem élte túl a balesetet. Az élet olykor nagyon igazságtalan tud lenni, hiszen a tragédia okozója kisebb sérüléssel megúszta a frontális karambolt. Az emberek felelőtlenül viselkednek: naponta látom, hogy autóval érkeznek a kocsma elé, bent töltenek egy vagy akár több órát is, nem hiszem, hogy olyankor csak vizet kortyolgatnának, és utána volán mögé ülnek. A baleset okozója megölt négy embert, és ki tudja, hánynak tette tönkre az életét, hiszen egy ilyen tragédiát nem lehet elfelejteni.

Fehér Ágnes
Fehér Ágnes
Fehér Ágnes
, orvos írnok: - Az ilyen embereknek nem hogy a jogosítványt nem kellene visszaadni, hanem élete végéig börtönbe kéne zárni. Sőt dolgoztatni kéne, hogy ne kerüljön az államnak pénzbe, és a szegény gyerek el tudja végezni az iskolát. Már egyszer elvették a jogosítványát ittas vezetésért. Ezt visszakapta. Ezek után pedig már délelőtt ittasan a megengedett sebességet átlépve kocsisort előzve elgázol egy egész családot. Mi ez, ha nem felelőtlenség, szinte már a szándékos emberölés határát súrolja. Létezik a zéró tolerancia. Akkor most, hogy kapta vissza valaki a jogosítványát, aki erősen ittas állapotban vezetett már egyszer? Nem ez az első eset, amikor hasonló történik, és általában mindig az ártatlan hal meg. A magyar kiskapuknak köszönhetően pedig megússza kevesebb, mint tíz évvel. Pedig hány ember életét tette tönkre függetlenül attól, hogy van két gyereke vagy nincs.

Péterné Banó Marci
Péterné Banó Marci
Péterné Banó Marcsi
, vélemény a Facebookról: - Mindenképpen örökre elvenném a jogosítványát. A megfelelő mértékű börtönbüntetés kiszabása mellett rendszeres életjáradékot fizettetnék az életben maradt kiskorú családtag(ok)nak legalább tanulmányaik befejezéséig. Egy felnőtt embernek tisztában kell lennie azzal, hogy nem csak a saját életével játszik. Ismertem a balesetet szenvedett édesapát, ezúton is őszinte részvétemet fejezem ki a kisfiúnak és a szülők hozzátartozóinak.

Olvasóink írták

  • 2. varadipal 2011. november 18. 09:23
    „Fehér Ághnes véleményével értek egyet, de mindenben. Érthetelen a mai napig számomra, hogy a szándékos bűncselkmény elkövetője miért a tisztességes polgárok pénzén eszik, alszik, néz Tv-t és gyúr az edzőteremben a sitten fedél alatt, és miért nem lehet a kötelező kényszermunka intézményét bevezetni. Van elég falu csatorna nélkül, gátat is lehet még építeni,kőre is szükség van az útépítéshez, kell az olcsó munkaerő a vasút pálya karbantartásnál is, és még számtalan helyen.Néhány őrző kutya beszerzése olcsóbb, mint tízezrek eltartása az adófizető költségén.Ha a sittes eléri a nyugdíkorhatárt,vagy munkaképtelen, akkor meg fizesse a többi az ellátását.”
  • 1. igazságkereső 2011. november 18. 08:57
    „Tényszerű dolog az, hogy a jogszolgáltatásunk olyan, amilyen, ezen mi "egyszerű halandók" nem tudunk változtatni, hiszen ezt is,mint mindent országunkban a pénz irányítja! Az,hogy a gyilkos és részegen vezető autósnak van két kislánya, az is azt mutatja, hogy egyáltalán nem is gondolt a két gyermekére, amikor autóba ült részegen, ráadásul nem is először! Innentől kezdve ebben a szörnyű tragédiában a Ő és családja sorsa teljesen irreleváns, édesanya és annak rokonai, vagy a remélhetően nagyon hosszú börtönbüntetésre ítélt,4 ember halálát okozó édesapa rokonai majd gondoskodnak a két kisleányról, akiket egyébként valóban sajnálni is lehet, hiszen édesapjuk gátlástalan felelőtlenségéről egyáltalán nem tehetnek, de a részeges sofőr felesége bizony igen is tehet!Biztos vagyok abban,hogy a hatóság mindent meg tesz annak érdekében, hogy az árván maradt, családját teljesen elvesztett 11 éves kisfiú teljes anyagi biztonságáról fognak gondoskodni a gázoló vagyonának részleges zárolásával és rendszeres havi megfelelő mértékű pénzügyi ellátásban fog részesülni a kisfiú a gondnokán keresztül! Teljesen érthetetlen az a felelőtlen magatartás,hogy miként veszik a bátorságot emberek, hogy szeszes ital elfogyasztása után- annak mértékétől teljesen függetlenül! - beüljenek autóba és vezessenek!Komolyan mondom, hogy egy állat is körültekintőbb életvitele során, amikor kölykeit neveli!Őszintén bízom abban, hogy most innentől kezdve a hatóság, a jogszolgáltatás valóban precedens értékű ítélet hoz - de nem két év múlva! -,hogy végre egyszer s mindenkorra elvegye a kedvét mindenkinek attól, hogy akár egy korty szeszes ital elfogyasztása után autóba merészeljen ülni és vezetni azt! Mikor ébred már fel ez a társadalom,hogy ezt a fajta életformát nem lehet folytatni, mikor jut el odáig, hogy végre felfogja, hogy a közúton nem csak magáért, hanem az otthon maradt családért és a többi közlekedőért is felelős, és ezt a felelősségérzetet csak józanul lehet érvényre juttatni!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi turnéra indul a Csík Zenekar

A Csík Zenekar hét város templomában ad majd rendhagyó, lélekmelengető koncertet, melyben fontos szerepet kap a költészet is. Tovább olvasom