Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

A kulturális örökség napjai - Programok Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében szinte minden jelentős településén rendeznek programokat a kulturális örökség napjainak hétvégi rendezvényein.
Többek között meg lehet tekinteni a Kalocsai Érseki Kincstár értékes és különleges gyűjteményét, a Kerekegyháza melletti Rendek Tanyamúzeum ősi munkaeszközeit és a Kunszálláson felállított jurtasátrat. Több helyszínen is sétára hívják a résztvevőket, Kecskeméten például a 9,3 hektáros református temetőben lesz szombaton 10 órától idegenvezetés. A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központot, valamint a Cifrapalotát szombaton és vasárnap is végig lehet járni vezetéssel. A Kerekegyháza melletti Rendek Tanyamúzeumhoz szerveznek sétát szombaton, a vendégek megismerkedhetnek az ősi munkaeszközökkel, hagyományos étkezési és tartósítási eljárásokkal. Apostagon, az egykori zsinagóga épületében lévő faluházban felolvasóestet rendeznek. A Kalocsai Érseki Kincstár szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között várja az érdeklődőket. Kunszálláson a Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjtemény udvarán avarkori leletek kiállítása látható a jurtasátorban. A gyűjtemény szombaton és vasárnap is látogatható. Tiszaalpáron a helytörténeti és helyrajzi kiállítóhelyen tárlatvezetés lesz szombaton; a látogatók képet kaphatnak a környező élővilágról, valamint a szarmata emlékekről. Baján az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében szombaton kultúrtörténeti sétára várják az érdeklődőket a zsinagógába, majd várostörténeti sétával folytatódik a program. Este a bácskai hungarikumok jegyében étel- és borkóstoló lesz, majd a könyvtárkertben a Madarasi Fúvószenekar koncertezik. Kiskunfélegyházán is több programot szerveznek a hétvégén, és a város templomai nyitva tartanak szombat éjszaka is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medvét főztek Kunszálláson

A hagyományoknak megfelelően az amatőr szakácsok bográcsos ételekkel, parázson sült finomságokkal és sült tésztákkal versengtek a szakmai zsűri elismeréséért. Tovább olvasom