Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

A nagymama sütije: Almás lepény

Kecskemét - A finom almás lepény illata gyakran lengte be a nagymamám konyháját. Legyen tél vagy nyár, ez a sütemény megunhatatlan.
Minden vasárnap bemutatunk egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Eheti édességünk megunhatatlan, hiszen mindig más és más, attól függően, hogy éppen milyen almából készítjük el.

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
2 tojássárgája
kb.1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
egy csipet só


Almás lepény.
Almás lepény.


Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
5 dkg darált dió vagy zsemlemorzsa
fahéj

Elkészítés: a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és fél óráig pihentetjük. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük.

Kinyújtjuk a tészta egyik felét, kizsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval vagy zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a cukorral elkevert és kicsavart almát. Megszórjuk fahéjjal, befedjük a másik lappal, megkenjük tojásfehérjével, végül villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral meghintjük és felszeleteljük.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2011. július 04. 06:29
    „Finom.
    Ráadásul bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb edzőmeccset bukott el a KTE

A KTE-Ereco csapata hazai pályán szenvedett vereséget a szerb élvonalbeli Vojvodina együttesétől. A lilák 2-1-re kaptak ki a Széktóiban ellenfelüktől. Tovább olvasom