Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2014. 07. 31. csütörtök - Oszkár

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Kecskemét hírei > A nagymama sütije: gesztenyés torta

A nagymama sütije: gesztenyés torta

Kecskemét - Az édesszájú unokák biztosan szívesen fogadják a nagymama gesztenyetortáját, mely pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.

Gál Orsolya - 2011.01.02. 06:45
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Minden vasárnap bemutatunk olvasóinknak egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Sorozatunkat a gesztenyés tortával folytatjuk.

A vasárnapi ebédhez, de akár ünnepi alkalmakra is mindig jól jön egy ilyen torta. Ez a finomság ráadásul roppant egyszerűen elkészíthető, így kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlható.

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
0,5 dl olaj
fél csomag sütőpor

A nagymama sütije: gesztenyés torta.
A nagymama sütije: gesztenyés torta.

Hozzávalók a krémhez:
2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

Tetejére:
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd az olajat belecsorgatva tovább keverjük. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztben elkevert kakaóport és a sütőport. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában kb. 25 perc alatt megsütjük.

A nagymama sütije: gesztenyés torta.
A nagymama sütije: gesztenyés torta.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük a tasakon leírt módon. A margarint vagy vajat kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudingot részletekben hozzáadjuk. A tortaalapot kettévágjuk, megkenjük a krém felével, a másik felét a tetejére és az oldalára kenjük. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, ezzel bevonjuk a tortát. Díszíthetjük csokidarával vagy gesztenyével.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. nyuszkó89 2011.01.03. 21:12

És, mi lesz a gesztenyével? Az hová kerül ?

Moderálásra küldöm 1. Black&Red 2011.01.03. 15:18

Az igazi gesztenyetortába nem kell pudingpor!



Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...