Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A nagymama sütije: Őszibarackos csoda

Érik az édes, lédús őszibarack, amiből bizony finomabbnál finomabb desszertet varázsolhatunk a családnak.
Minden vasárnap bemutatunk egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Eheti édességünk friss vagy akár befőttnek eltett őszibarackból is elkészíthető.

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
13 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
csipet só


Hozzávalók a krémhez:
10 dkg cukor
2,5 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl rostos őszibaracklé
1 üveg őszibarackbefőtt a levével együtt vagy 4 db nagy, érett, lédús őszibarack (kb. 60 dkg)


Őszibarackos csoda.
Őszibarackos csoda.

Hozzávalók a habhoz:
7 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló


A tetejére:
2 csomag édes, négyzet alakú keksz

Hozzávalók a csokoládémázhoz:
5 dkg vaj
5 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál forróvíz

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. Apránként hozzákanalazzuk a cukrot, majd tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott, lisztezett nagy tepsiben, 175 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Őszibarackos csoda.
Őszibarackos csoda.

Közben a krémhez a barackot pépesítjük a levével együtt. Hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A pudingport a rostos őszibaracklével csomómentesre keverjük, és a forró barackhoz adjuk. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, rásimítjuk a piskótára, amely köré közben alufóliából egy kis magasító keretet hajtogatunk, hogy a krém ne folyjon ki.

A tejszínt a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, majd a barackos krém tetejére kenjük. A tejszínhab tetejét befedjük a szorosan egymás mellé helyezett négyszögletes kekszekkel.
A kakaóport a cukorral és a forró vízzel elkeverjük, felfőzzük. Ha forr, lehúzzuk a tűzről, és még forrón belekeverjük a vajat. A mázat rásimítjuk a kekszre.

A süteményt fél nap hűtés után lehet szeletelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla jegyárat kérnek a Loki és a Fradi ellen

A Debrecen és a Fradi elleni mérkőzésekre duplájára emeli a belépőjegyek árát a KTE vezetősége. Az emelés a vendégszurkolókat is érinti, igaz, kisebb mértékben. Tovább olvasom