Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Afgánokat, makedónt és szíreket is fogtak Bács megyében

Tompán és Kelebián fogták el a határőrök a négy afgán, három szír, egy szerb és egy makedón állampolgárt.
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított négy afgán egy szerb és egy makedón állampolgárral szemben, akiket 2014. március 17-én és 18-án Tompa, illetve Kelebia külterületén vontak intézkedés alá a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Az afgán személyek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. Kiderült, hogy a szerb férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így őt a rendőrök két évre kiutasították, majd a közúti határátkelőhelyen kitoloncolták Magyarország területéről. A makedón állampolgárt idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei 2014. március 18-án 10 óra 30 perckor az 55-ös számú főút mellet intézkedés alá vontak három szír állampolgárt. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Mindhárman menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mercedes igazgatója Kecskeméttől, fia a KTE focicsapatától búcsúzik

Plusz 500 dolgozó, plusz egy műszak lesz májustól Kecskeméten a Mercedes gyárában - a jövő a TOP 10 magyaroszági vállalkozás közé kerülni.
Tovább olvasom