Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Az utolsó cserépig elhordtak egy tanyát

Egy teljes tanyai házat lebontott, a téglától a tetőcserépig mindent ellopott egy ismeretlen tettes egy kecskeméti tanyán.
Kecskeméti Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 04. 09. és 2011. 04. 29. közötti időben Kecskeméten egy tanyát teljesen lebontott, majd az épület alkotórészeit eltulajdonította, így kb 600 m2 palatetőt, 2 db 500 literes gáztartályt, a melléképület teljes vas tartószerkezetét, kb 30 m2 tetőcserepet, több ezer téglát, és 1 db villamos elosztó transzformátort. A bűncselekménnyel okozott kár: 5 millió forint.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. május 01. 18:10
    „Tatabánya Mésztelep (roma ltp) nevű városrészében ismeretlenek minden fémből készült tárgyat elvittek a közösségi házból; a több millió forintos kár miatt az épület használhatatlanná vált - közölte a város alpolgármestere csütörtökön az MTI-vel."Elvitték az összes fűtőtestet, a csaptelepeket, a villanyvezetéket a falból, a kazánokat. Az önkormányzat feljelentést tett lopás és rongálás miatt" - tette hozzá Bereznai Csaba (Fidesz).
    A Mésztelepi Közösségi Házban nem volt állandó személyzet, az épület alkalmanként adott otthont gyermekprogramoknak, kisegyházak összejöveteleinek a főképp hátrányos helyzetű emberek által lakott városrészben. Az intézményt három éve szerelte fel a körzet önkormányzati képviselője, a közösségi házat a Tatabányai Fiatalok Egyesülete működtette - mondta el az alpolgármester. Évekkel ezelőtt Mésztelepen egy egész iskolát bontottak el ismeretlenek. Az önkormányzat felújította az intézményt, majd kihasználatlanság miatt bezárta. Röviddel ezután minden beépített új anyagot elloptak az épületből, majd a téglákat is elvitték, így ma egy üres tér van az egykori iskola helyén.”
  • 1. 1980Karesz 2011. május 01. 10:37
    „Még azt is lopják ami le van betonozva. Ezért elismerésem a tolvajnak. Bár aki ezt ezt meg tudja csinálni, gondolom gazdátlan volt a tanya - azt is el tudom képzelni, hogy évek óta parlagon volt hagyva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagymama sütije: Gesztenyés zebratorta

Nagymamáink piskótatekercsét új köntösbe bújtattuk, így egy különleges ünnepi torta vált belőle. Tovább olvasom