Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Bajai választás: a Bizottság egy ellenzéki fellebbezést helyben hagyott, egyet elmarasztalt

Egy egyértelműen a Fidesztől származó hangfelvételen egyebek mellet arra kérték a bajaikat, ne féljenek "Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől" és ne higgyenek "a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak".
A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság határozata szerint a Fidesz-KDNP megsértette a választási eljárási törvényt azzal, hogy gyűlöletkeltőnek minősítette Teket Melindát, az ellenzék bajai jelöltjét. A testület ugyanakkor helyben hagyta azt a döntést, amely alapján az ellenzék valótlanul állította, hogy a Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a Fidesz követett el a választás megismétléséhez vezető kampánycsendsértést Baján.

A területi választási bizottság az előbbi ügyben megváltoztatta, az utóbbi ügyben viszont helybenhagyta a helyi választási bizottság határozatát.

A bacskiskun.hu weboldalon közzétett határozat szerint egy egyértelműen a Fidesztől származó hangfelvételen (amelyet egy hangosbemondóval felszerelt gépkocsiról játszottak le) egyebek mellet arra kérték a bajaikat, ne féljenek "Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől" és ne higgyenek "a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak".

A területi választási bizottság szerint a Teket Melindát gyűlöletkeltőnek minősítő állítás sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás, valamint az esélyegyenlőség elvét, és anélkül tünteti fel rossz színben az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció jelöltjét, hogy a közlést tényekkel alátámasztaná.

A bizottság eltiltotta a Fidesz-KDNP-t a további jogsértéstől.
A területi választási bizottság ugyanakkor elutasította azt a fellebbezést, amely kifogásolta, hogy a helyi választási bizottság korábban elmarasztalta a baloldali ellenzéki pártok által alkotott Összefogás Bajáért nevű jelölőszervezetet, amiért valótlanságot állított a Teket Melindát népszerűsítő szórólapján.

A testület szerint a helyi választási bizottság megalapozott döntést hozott, amikor arra hivatkozott: a Kecskeméti Törvényszék anélkül mondta ki a kampánycsendsértést és rendelte el a választás megismétlését az egyik bajai szavazókörben, hogy megállapította volna, mely jelölőszervezet követett el kampánycsendsértést. Így az újabb döntés szerint is valótlan tartalmú az a Teket Melindát népszerűsítő szórólapon szereplő állítás, hogy a bíróság ítélete értelmében a Fidesz követett el kampánycsendsértést.

A területi választási bizottság döntései ellen két napon belül lehet fellebbezni a Kecskemtéi Törvényszéknél.

Olvasóink írták

  • 1. StencilAtya 2013. október 11. 17:08
    „"A bizottság eltiltotta a Fidesz-KDNP-t a további jogsértéstől. "

    2/3 van oszt jónapot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajai bokszklub lehet a Hónap Műhelye

Nagy elismeréshez juthat idén ősszel a bajai Felsővárosi Ökölvívó SE és ezáltal az egész magyar… Tovább olvasom