Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Bérpótlékot kapnak Kecskeméten a szociális ellátásban dolgozók

Ezt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, és Zombor Gábor kecskeméti polgármester szerdán jelentette be.

A sajtótájékoztatón Zombor Gábor beszélt a szociális, idős- és családügyek kecskeméti helyzetéről, ami kiemelt feladata az önkormányzatnak.

A dinamikusan fejlődő kecskeméti gazdaság, a növekvő bevételek lehetővé tették, hogy minden tekintetben kiemelkedő ellátó rendszerek jöjjenek létre.

Kecskeméten a szociális ellátás, a szakellátás és az egészségügyi alapellátás az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságához tartozik, melyben több mint 630-an dolgoznak. Közülük 511-en a szociális területhez tartoznak. Az alapellátásra több mint 2,2 milliárd forintot fordítanak.

Soltész Miklós elmondta: - Nekünk a legfőbb szempontunk az volt, hogy amikor szociálpolitikáról, családpolitikáról beszélünk, akkor nem csak pénzosztásról beszélünk. Amikor pedig segélyezésről, támogatásról beszélünk, akkor hozzá kell tenni a jogokhoz a kötelességeket is. Az elmúlt időszak ezt alakította ki leginkább a közgondolkodásban, és a támogatási rendszerben, valamint az emberek felfogásában is.

Beszámolt arról is, hogy a szociális, gyermekjóléti, és gyermekvédelmi területen dolgozók bérpótlékban részesülnek. Ezt március 1-től kapják majd, 5,4-11,4 százalék közötti mértékben, bruttó 6-17 ezer forint értékben. Ez a kormányzati intézkedés 90 ezer embert érint, és nagyságrendileg 12 milliárd forint támogatást jelent a költségvetésből.

Bővebben itt!>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét és Szolnok konzorciumi megállapodást kötött

A két városban megteremtődtek a feltételei annak, hogy hosszabb távú együttműködés keretében az… Tovább olvasom