Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Botrányos közgyűlés: Ordítozott a fideszes képviselő egy helyi vállalkozóval?

Hiába spórolt volna az önkormányzat nyugdíjas otthonának évente ötmillió forintot egy helyi vállalkozó, az egyik képviselő még sértegetni is kezdte a polgármester által felkért szakembert a közgyűlésen.
Kisebbfajta botrány tört ki a tiszaalpári önkormányzat e heti ülését követően, miután Barna Sándor fideszes képviselő sértegetni kezdte a polgármester által meghívott, és az önkormányzati nyugdíjas otthon további működtetésére felkért vállalkozót. Barcsik László, aki már évek óta sikeresen működteti a tiszaalpári Tavirózsa Nyugdíjas Otthont, így idézte fel a delmagyar.hu-nak a hétfőn történteket:
- Júliusban felkeresett Tiszaalpár polgármestere, Vancsora István azzal, hogy átvenném-e működtetésre az önkormányzat 25 fős otthonát. Korábban felkereste az egyházat is, de miután az egyház ettől elzárkózott, engem, mit a helyi Tavirózsa Nyugdíjas Otthon tulajdonosát keresett fel, hajlandó lennék-e átvenni az önkormányzati otthon üzemeletetését. Ennek hátterében az állt, hogy az önkormányzatnak jelenleg évente megközelítőleg 15 millió forintos pluszkiadást jelent az otthon fenntartása. Én már akkor jeleztem, hogy természetesen előbb meg kell ismernem az intézmény költségvetését. Ehhez meg is kaptam a szükséges dokumentumokat, melyek átvizsgálása után - melyben segítségemre volt könyvszakértő és az önkormányzat gazdasági képviselője is - jeleztem, hogy ötmillió forinttal gazdaságosabban tudnám évi szinten működtetni az intézményt.
Az önkormányzati otthon esetleges átadását a tiszaalpári közgyűlés e hét hétfői ülésén tárgyalta volna a képviselő testület, melyre én is hivatalos voltam. Utólag elmondhatom, bár csak ne lettem volna, ugyanis én egy szakmai, gazdasági egyeztetésre számítottam, ehelyett egy pitiáner, önös érdekű vitába csöppentem. Azt tudni kell rólam, hogy korábban én szedtem össze több száz önkormányzati, illetve civil működtetésű nyugdíjas otthon támogatását, akiket én képviseltem a parlamentben annak okán, hogy mi is megkapjuk az egyházak által működtetett otthonoknak járó 194,5%-os normatívát. Visszatérve az ülésre, én felvázoltam a képviselőknek, hogy ötmillió forintot spórolok az önkormányzatnak, ráadásul szerződésben vállalom, hogy minden lakót, dolgozót megtartok, nem csökken senkinek sem a bére, az otthon lakóinak maximum a nyugdíj emelés mértékével nőhetnek a térítési díjai, és ezen felül öt éven belül kicserélem az összes régi típusú nyílászárót is az épületben. Teljes megdöbbenésemre, Barna Sándor képviselő indulatos kirohanást intézett ellenem a közgyűlés végén. Kijelentette, hogy ő akkor sem hagyja az átadást, ha mind a 15 millió forintos önkormányzati támogatást megspórolom a településnek. Megfenyegetett azzal is, hogy a többi képviselőt is rá fogja venni arra, hogy ellenem szavazzon.
A teremben helyet foglalók közül többen teljesen megdöbbentek a képviselő kirohanásán, ami főként annak tudatában volt teljesen értelmetlen, hogy engem segítségnyújtásra kért fel Tiszaalpár polgármestere. Ötmillió forintot spóroltam volna az önkormányzatnak, ennyi maradt volna a település közös kasszájában, erre sértegetést kaptam cserébe. Nem értem, hogy lehet valaki önkormányzati képviselő úgy, hogy nem a közösség érdekét nézi, vagy ha már nem teszik neki valami, legalább érvekkel támassza alá, ne pedig valamilyen személyes bosszúnak rendelje alá a közösség érdekét. Ezek után meggondolandó, érdemes-e tovább képviselnem az önkormányzatokat, hiszen sajnos én is a saját bőrömön tapasztaltam, nem mindig a közösség, hanem a saját politikai érdek kerül előtérbe Magyarországon. Barna Sándor műsora után egyébként én felálltam, további jó munkát kívántam a képviselőknek, és elhagytam a polgármesteri hivatalt.

A delmagyar.hu telefonon érte utol Barna Sándor képviselőt, aki az esettel kapcsolatban szűk szavúan annyit nyilatkozott, hogy miután zárt ülés volt, nem nyilatkozik az estről, illetve furcsállja, hogy Barcsik László elmondta mi történt.

Olvasóink írták

 • 5. klj-54 2012. augusztus 21. 08:35
  „@Mozimasiniszta:
  Mi van?
  Nem vitték a zárt osztályon a gyógyszered?”
 • 4. Mozimasiniszta 2012. augusztus 17. 22:52
  „klj ! dugulj mög (el)”
 • 3. klj-54 2012. augusztus 17. 10:47
  „Mit vártok egy fideszestől?
  Aki náluk beosztást kapott az mind IQ-nuku, mert felvételi követelmény a negatív szellemi teljesítmény!”
 • 2. Zka 2012. augusztus 17. 08:51
  „Furcsállja, hogy elmondta mi történt? Nem azt kéne inkább furcsállnia, hogy mi történt? Igen jellemző.
  Az a rész amúgy kimaradt, hogy mi is volt a kiabálást kiváltó ok.”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. augusztus 17. 08:03
  „Stílszerűen, alpári hangnemben folyt a testületi ülés... a kétharmados pártnak vidéken sem tesz jót,
  ha nincs önmérték...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy járási székhely Bács-Kiskun megyében

A kormánynak a járások kialakításáról szóló döntése szerint tizenegy járási székhely lesz… Tovább olvasom