Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Csiperó Fesztivál, már 13. alkalommal Kecskeméten

Az idei találkozó iránt nagy a nemzetközi érdeklődés, ugyanis 43 csoport jelentkezett.
Július 6-13. között tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Európa Jövője Egyesület az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közismert nevén kecskeméti Csiperó Fesztivált.

A találkozó megtartását alapvetően Kecskemét Megyei Jogú Város négy évre szóló együttműködési megállapodása teszi lehetővé, ennek értelmében az Európa Jövője Egyesület 2014-ben 40 millió forint támogatást kap az önkormányzattól a találkozó megszervezésére, a következő évben ugyanannyit a kecskeméti gyerekek csereutazásának lebonyolítására. A rendezvény közel negyedévszázada mutatja önkormányzat és civil szervezet példás együttműködését. A rendezvényt ugyan az Európa Jövője Egyesület szervezi, de maga mögött tudhatja szinte az egész várost. Társadalmi szervezetek, intézmények, egyházak, vállalkozások és magánszemélyek egyaránt támogatják. Az itthon kiváló minősítésű összművészeti, Európa-díjas fesztivál méltó megrendezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió forint támogatásban részesítette. Ez az összefogás és támogatás lehetővé teszi, hogy Kecskemét ismét egy hétig Európa Gyermek fővárosa legyen - írta a kecskemet.hu.

Az Európa Jövője Egyesület, ez évben a kreativitást helyezi a programok középpontjába. Ezt indokolja egyrészt a Mercedes gyár kecskeméti letelepedése, a magyar kreativitás kiemelkedő képviselőjének, Rubik Ernőnek a találkozó utolsó napjára eső 70. születésnapja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog: a kórházi kapacitás egyharmada megújult

Balog Zoltán kedden, a 11,5 milliárd forintból elkészült Kecskeméti Gyógyintézeti Központ átadásán… Tovább olvasom