Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Drasztikusan drágul a szemétszállítás díja

Közel 50 százalékkal kell többet fizetni április 15-ig visszamenőleg Kiskunfélegyházán a hulladékszállításért 70 literes gyűjtőedényzet esetén. Erről még május végén döntött a képviselő-testület.
Az emelés pontos mértéke 47,3 százalék, így az eddigi nettó 201 forintról 296 forintra emelkedett ennek az űrtartalmú edényzetnek az ürítési díja. A 80 literes kukák után az eddigi 230 forint helyett 310 forintot kell fizetni, ez 35 százalékos emelés, míg a 110 literes edényzetek egyszeri ürítési díja 6,4 százalékkal nőtt, 316-ról 336 forintra.

Az indoklás szerint a Csongrádi Víz és Kommunális Kft. évente közel 40 millió forint árbevételtől esik el amiatt, hogy a városban jelentősen több a 70 és 80 literes edényzetek száma, mint ami a megállapodásban szerepel. Eredetileg 593 darab ilyen űrtartalmú kukát engedélyeztek, azonban számuk elérte a 6876 darabot – áll a csongrádi szolgáltató lakosokhoz írott levelében. A hulladékgazdálkodási konzorcium megalakulásakor 110 literes edényzetek után számolták ki a Kiskunfélegyházáról várható bevételt, a kisebb űrtartalmú kukák miatt azonban nem folyik be a szolgáltatóhoz az akkor kalkulált összeg.

Az előterjesztésben további lehetőségként szerepelt az is, hogy a város költségvetésének terhére kompenzálja a kieső összeget, azonban Félegyháza rossz pénzügyi helyzete miatt nem javasolták ezt a megoldást. Így a képviselő-testület a díjemelésről szóló javaslatot fogadta el.
Tiszaalpár és Petőfiszállás képviselő-testülete egyébként nem szavazta meg a hasonló témájú előterjesztést, Pálmonostorán pedig későbbre halasztották a döntést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természettudományi labor a Bányaiban

215 millió forintos beruházás keretében természettudományi labort alakítanak ki a kecskeméti Bányai… Tovább olvasom