Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Dzsungelharcos kés és Teve-részvény a Karácsonyi vásárban

Kecskemét – Nem repkednek ugyan a mínuszok, és hó sincs még, de a Karácsonyi vásárban alig lézeng valaki. A delmagyar.hu kíváncsi volt, és megnézte mit találhat az, aki a főtéren keresgéli karácsonyfája alá az idei ajándékot.
Délelőtt 10 órakor szorgosan pakolásznak a Téli Fesztivál kiállítói. A reggeli hideg miatt mindenki nagykabátban toporog. Ahogy a központi sétányon végigmegyünk, a sapkák alól mosolygó árusok fogadják a kíváncsiskodót.

– Éppen csak akasztott embert nem árulunk – mondja nevetve Janka, miközben portékájára mutat. És tényleg van itt minden: elegáns öngyújtók, különleges flaskák, tollak, kulcstartók, amelyekre a vásárló azonnal rá is gravíroztathat, hogy kicsit személyesebbé tegye az ajándékot. Itt találjuk meg a vásár legextrémebb árucikkét, egy dzsungelharcos kést is.

Bóvli vagy érték? - Mit árulnak a Karácsonyi vásárban? - KÉPGALÉRIA

További szokatlan és nem mindennapi szuvenírért sem kell sokkal többet gyalogolnunk. A Kecskeméti Vadaskert standjához érve Teve-részvények megvásárlására buzdító plakáton akad meg a szemünk. – A vadaspark szeretné megvenni a jelenleg kölcsönkapott tevét, erre gyűjtünk. A Teve-részvény adományként működik. A minimum, amivel támogatni lehet a 400 ezer forintos tevevásárt, 1000 forint. Aki 2000 forint felett adakozik, egyszeri ingyenes belépőjegyet kap – árulta el a plüssállatok rengetege mögül a vadaskert képviselője, Nagy Enikő.

– Idén rettenetesen visszaesett a látogatottság. Sajnos egy szép bőrtáskát ma már egy jó minőségű reklámszatyor is helyettesíthet a mindennapok során – ad hangot elkeseredettségének egy bőrdíszműves, Gaál Béláné. A kis sátorban körülnézve mindenféle méretű és szabású táska, retikül és pénztárca csábítja vásárlásra a szemlélődőt. – Lassan 20 éve járunk Kecskemétre, törzsvevőink vannak itt. A férjem kisebb javításokat is elvégez, ha valaki visszahozza a vásárolt terméket.

Bóvli vagy érték? - Mit árulnak a Karácsonyi vásárban? - KÉPGALÉRIA

A Karácsonyi vásárban is megtalálhatjuk azokat az ajándéktárgyakat, amelyeket minden fesztivál alatt árulnak: névre szóló bögrék, törülközők. Továbbhaladva karkötők, nyakláncok, fülbevalók százai közül választhatunk. Egy másik bódéban téli kellékek: sapkák, sálak, kesztyűk és lábszármelegítők minden mennyiségben és színben. Dániel István standjánál irhakabátot, egyéb bőrből készült kiegészítőket és karácsonyi terítőket találhatunk. A szomszéd sátorban már gyermekruhákat, és fajátékokat árulnak. Még messzebb karácsonyi díszeket kínáló pult roskadásig megpakolva: gyertyák, pufók angyalkák, karácsonyfadíszek. De több helyen árulnak bort, pálinkát, különböző likőröket, marcipánt és édességet.

Az árusok sokévnyi tapasztalata szerint az első héten a látogatók inkább csak nézelődnek. –Vásárolni mindenki az utolsó pillanatban szokott. Olyankor pedig már úgy vannak vele, mindegy, csak vegyenek valamit – mondják többen is.

Bóvli vagy érték? - Mit árulnak a Karácsonyi vásárban? - KÉPGALÉRIA

A főtéren dél felé kezd beindulni az élet, egyre többen nézelődnek a vásárban, és állnak meg egy-egy bódé előtt. – Az unokáknak próbálok választani valamit. Nem vagyok elégedett, mert elég drága minden – tudjuk meg Nagy Józsefnétől, aki három unokájának keres ajándékot Mikulásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényárban Kecskemét főtere – galéria

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után kedden már sokan megcsodálhatták az idei ünnepi díszkivilágítást Kecskemét főterén. Tovább olvasom