Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Egymillió új munkahelyet ígérnek

Az a törekvés vezérli a nemzeti gazdaság- és társadalomfejlesztő programot, hogy tíz esztendő alatt egymillió új és adózó munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ez az Új Széchenyi Terv, amelynek premierje pénteken volt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitója keretében.
Az Új Széchenyi Tervet elsőként Bács-Kiskun megyében mutatta be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Alkalmat adott ehhez a megyei kereskedelmi és iparkamara gazdasági évnyitója - tájékozatatott a Kecskeméti Televízió. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere köszöntötte a 120 vállalkozás tulajdonosait és a köztestület kiemelt partnereit.

- A megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőinek szeretném az elismerésemet kifejezni, hiszen az a változás, amely Kecskeméten, a beruházások ösztönzésében, támogatásában és így a sikeres projektek megvalósulásában bekövetkezett, abban nagyon nagy szerepe volt annak a közös gondolkodásnak, együttműködésnek, amely az elmúlt években kialakult. Ezt köszönöm. Úgy gondolom, hogy a kecskeméti sikerek közös sikerek. Bízom benne, hogy ez a folyamat felgyorsul az Új Széchenyi Terv pályázatai lehetőségein keresztül – fogalmazott dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.

A pályázati rendszer január 15-én indult útjára. Egymillió új munkahely, a magyar gazdaság és a vállalkozások fejlesztése hét kitörési pont mentén – ezek a legfőbb céljai az Új Széchenyi Tervnek.

- Egy gazdasági növekedéspárti gazdaságpolitika irányába áll át, amely elsősorban a hazai erőre, a kkv-k erejére és lendületére épít, megújuló képességére és készségére. Új irányokat kellett felvenni. A foglalkoztatást mindenképpen növelni kell, mert a nagy rendszerek nem tarthatók, nem maradnak finanszírozhatók: a nyugdíjellátó rendszerek, költségvetési hiány és egyebek, és ez visszahat a vállalkozói környezetre – mondta elPetykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke.

A foglalkoztatás új irányát dr. Parragh László, országos kamarai elnök is hangsúlyozta. - Magyarországon van egymillió olyan ember, akinek az életkora és az egészségi állapota is lehetővé tenné, hogy dolgozzon, mégsem dolgozik. Nekünk ezt a kört kell elsődlegesen visszavinni a munkaerőpiacra, hogy legalább annyi munkát végezzen, hogy önmagát eltartsa, és ne segélyért álljon sorba – hangsúlyozta dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség január 31-ig járja az országot, hogy ismertetve az Új Széchenyi Tervet, begyűjtse az észrevételeket a konkrét pályázati kiírásokkal kapcsolatban, a rendszer javítása érdekében.

Az NFÜ főosztályvezető-helyettese, Szoboszlai Sándor bejelentette: ma született meg a döntés a Rákóczi út – Vasútkert revitalizációjáról szóló kiemelt kecskeméti projekttel kapcsolatban. Ennek eredményeként meg lehet majd kötni a támogatási szerződést.

Olvasóink írták

 • 9. husi 2011. február 01. 11:22
  „Szívatás lesz ez is gyerekek! Hacsak nem történik valami csoda.. . De akkor tuti, hogy az eü szféra kiürül, mert onnan lassan mindenki elmenekül, annyira nevetségesek a bérek ..”
 • 8. keiner 2011. január 23. 17:40
  „Három szoba, három gyerek, négy kerek............dodó!
  http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/162991/1”
 • 7. dodó 2011. január 23. 17:09
  „Emlékeztek még a "két szoba, négy kerék" nevű parasztvakító jelszavukra?”
 • 6. keiner 2011. január 23. 15:48
  „4. deszkás, ez olyan marhaság lenne. Nekem egy koszos kis falunak tünt, mikor gyorson átutasztam. :-)))
  Szegednek külföldön sokkal több híre van!”
 • 5. Istus 2011. január 23. 15:38
  „Ekkora marhaságot is csak a hülye hisz el vagy akinek szemellenzője van mint az igáslónak a király is csak 400ezret igért a dumájában és már ez sem jön be .Sok kipihent agy az aki Szeged helyett Hvásárhelyet szeretné megyeszékhelynek hát igen ott fityiszvezetés van,de ott sem jobb az élet mint Szegeden”
 • 4. deszkás 2011. január 23. 15:32
  „Hallomásból tudom felmerült hogy ismét Hódmezővásárhely legyen a megyeszékhely. Ördögi terv de kivitelezhető és "mindenki jól jár".”
 • 3. keiner 2011. január 23. 15:28
  „Kiváncsi lenném honnan veszik elöl az egy millió új munkahélyeket, mert új külföldi cégek most már nem sokkan jönnek, a különadó miatt.”
 • 2. queenmargareth 2011. január 23. 14:29
  „Szeged tényleg "meg fog halni"?
  Ígéret eddig is volt.......20 éve tart”
 • 1. deszkás 2011. január 23. 14:17
  „Nagyon szegény ember aki igérni se tud.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 határsértőt fogtak Kelebiánál

Egy 16 fős, többségükben ismeretlen állampolgárságú személyt fogtak el a járőr észlelése alapján Kelebia külterületén. Tovább olvasom