Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy ismerősét megölő férfit Kecskeméten

Egy 27 éves bajai férfi anyagi haszonszerzés miatt 2009-ben fejbe lőtte egy ismerősét, majd a holttestet elásta. Az ítélet nem jogerős.
Emberölés miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék pénteken egy 27 éves bajai férfit, aki anyagi haszonszerzés miatt 2009-ben fejbe lőtte egy ismerősét, majd a holttestet elásta Sükösdön.

Fodor Endre bírói tanácsa Medgyes Pált előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek. A feltételes szabadlábra helyezés idejét 30 évben határozta meg a törvényszék.

Az ítélet indoklásában a bíró hangsúlyozta: a vádlott megölte a sértettet, majd elvette a nála lévő pénzt és abból kifizette adósságait. A kispuskát egy ismerősétől kérte el - a per másodrendű vádlottjától -, aki a bíróság szerint nem tudta azt, hogy az elsőrendű vádlott mire fogja használni a fegyvert.
A tanácsvezető bíró kiemelte: az elsőrendű vádlott nem működött együtt a bírósággal, vallomásait többször megváltoztatta. A másodrendű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kalocsai Rendőrkapitányság 2009. szeptember 3-án közigazgatási eljárást indított egy 39 éves dusnoki férfi eltűnése miatt. Gyanú merült fel, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, ezért a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt 2010. október 15-én nyomozást rendelt el. Egy nappal később Sükösd külterületén, egy a Duna árterében lévő nyaraló udvarán egy hosszabb ideje a földben lévő holttestet találtak a rendőrök. A szakértői véleményekből kiderült, hogy a 2009. szeptember 2-án eltűnt férfi holttestét találták meg, akinek halálát egy a koponyát ért lövés okozta.

A bűncselekmény elkövetésével egy bajai férfit gyanúsítottak, aki jól ismerte áldozatát, mert üzleti, majd baráti kapcsolatban voltak egymással. A gyilkosság napján együtt mentek a Duna árterében lévő nyaralóhoz, amely a tettes családjáé volt. Itt egy engedély nélkül magánál tartott fegyverrel a férfi fejbe lőtte ismerősét, aki azonnal meghalt. A holttestet az elkövető a nyaraló udvarán egy korábban megásatott gödörbe rejtette. A gyilkosság után a sértett telefonjáról több szöveges üzenetet küldött annak családjának, ismerőseinek, azt a látszatot keltve, mintha a férfi külföldön tartózkodna.

A gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2010. október 15-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.
A per másodrendű vádlottját, a kispuska tulajdonosát is bűnösnek találta a törvényszék lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt, ezért őt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet az elsőrendű vádlott esetében nem jogerős, mert a férfi a védőjével egyetértésben a bűncselekmény más megítélésének megállapítása miatt enyhítésért nyújt be fellebbezést, ezért másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a per. A másodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész sem fellebbezett, ezért az ő büntetése jogerőre emelkedett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem járnak az expressz-buszok

Magyarország - Szombattól nem közlekednek a Tisza Volán Zrt. Budapest–M5… Tovább olvasom