Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Életfogytiglanra ítéltek egy kettős gyilkost Kecskeméten

Kecskemét - A jogerős ítélet szerint L. Tamás 40 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.
Perújítás keretében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék L. Tamást több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt csütörtökön.

Piegel Zsolt bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta: a perújítás indokolt volt, az alapítéletet megsemmisíti. A jogerős ítélet szerint L. Tamás 40 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.

L. Tamást - aki 2009-ben Jászszentlászlón megölt egy 61 éves nőt, majd eltulajdonította az értékeit - a törvényszék 2010 júniusában nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év letelte után helyezhető feltételes szabadságra. Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla az év októberében helybenhagyta.

Később a férfit gyanúsítottként hallgatták ki egy 2012-ben felderített, 2009 augusztusában elkövetett emberöléssel kapcsolatban. A vád szerint a terhelt Istenmezején megölte bérlőtársát. Az idős asszonyt féltengellyel többször fejbe ütötte, majd a holttestet kútba dobta.

A hatályos magyar szabályozás szerint a korábban jogerősen elbírált ügyet és az istenmezejei gyilkosságot egy eljárásban kell elbírálni. A két cselekmény ugyanis egységesen több emberen elkövetett emberölés bűntettének minősülhet, ami súlyosabb, mint a jogerősen elbírált cselekmény és megbonthatatlan törvényi egységet képez. Erre tekintettel indítványozta az ügyészség a perújítást, és ennek az Szegedi Ítélőtábla helyt adott.

A megismételt eljárásban a korábbi bűncselekményt már nem kellett újratárgyalni, de bűnössége megállapítása esetén egységesen kellett minősíteni, és egységes büntetést kellett kiszabni.

A bizonyítási eljárásban a vádlott az istenmezejei gyilkosságot elismerte.

Lakosné András Ildikó ügyész perbeszédében kérte, hogy az elbíráláskor hatályos, tehát az új büntető törvénykönyv szerint hozzon ítéletet a bíróság. Az ügyészség egyrendbeli, több emberen, különös kegyetlenséggel és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével és közokirat hamisítás vétségével vádolta L. Tamást.

Olvasóink írták

  • 3. Roland1000 2013. szeptember 04. 13:09
    „Hány éves ez a...? Mert az sem mindegy. Ha 40, akkor rendben van a 40 év.”
  • 2. HAJDÚKFOKOSA 2013. szeptember 01. 13:32
    „<moderálva>”
  • 1. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 31. 13:58
    „felháborito csak 40 évet??? hol élünk ??????? negyven év egy ilyennek nulla”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiúnak hitt anyuka szült kismajmot Kecskeméten

A kis kapucinus majomról még nem tudni, hogy hím vagy nőstény, ugyanis az anyja nyakából tapodtat se mozdul. Tovább olvasom