Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Elhunyt a két hete megszurkált asszony

A folyamatos intenzív ellátás ellenére október 5-én, pénteken elhunyt az a Szőlők köze városrészben élő asszony, akit volt férje szeptember 26-án a délutáni órákban, a Kossuth Lajos utca 60. alatti ház közelében megtámadott.
A 31 éves nő a gyermekorvosi rendelőből tartott haza volt férjével közös, 13 éves kislányukkal, amikor a rájuk leső egykori házastárs szóváltást követően egy zsebkéssel több helyen, létfontosságú szerveket érintően, nyakon és szívtájékon szúrta. A 36 éves támadó a helyszínről elmenekült, majd kis idő elteltével az érsekség portájáról feladta magát.

A sértettet a mentők azonnal kórházba szállították, az életmentő műtétet követően intenzív osztályra került. Valószínűleg a nagy vérveszteség okozta, hogy az asszony a műtétet követően, egészen a haláláig kómában volt. Az anyját védeni próbáló kislány is megsérült, de ő a bal alkarján és vállán keletkezett vágott sebek összevarrása, ellátása után az anyai nagyszülő otthonába távozhatott.

A sértett halála alapvetően változtatta meg az elkövetett bűncselekmény minősítését. Az előzetes letartóztatásban lévő férfinek péntek óta már nem emberölés kísérlete, hanem emberölés bűntette miatt kell majd felelnie az ügyét első fokon tárgyaló Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Az időközben napvilágot látott információk szerint a Kalocsán közmunkásként foglalkoztatott elkövetőt a Kalocsai Városi Bíróság a Városi Ügyészség kezdeményezésére idén márciusban egy hónap távoltartásra ítélte volt családja zaklatása miatt. A férfi azzal zsarolta volt feleségét és kislányát, ha nem mennek vissza hozzá, házuk kapujában lesz öngyilkos. Alig telt el esemény nélkül a távoltartás 30 napja, a férfi újra megtámadta, de ekkor már fizikailag is bántalmazta, ököllel többször arcon ütötte a családtagjai által mindenhová kísért asszonyt. E miatt látlelet is készült, de a sértett tettleges becsületsértés miatt végül nem terjesztett elő magánindítványt.

Az önkormányzat segítséget nyújt az áldozat temetéséhez, a kislányt pszichológus segíti a tragédia feldolgozásában. A Városi Gyámhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kislányt az anyai nagyszülő nevelésébe, gondozásába adták.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. október 11. 10:44
    „fúj, mocsok!!! és mit fog kapni ezért?5 évet?Mert megölt és ezzel tönkretett egy kis emberi életet?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a bajai tűztornyot

Befejeződtek a Barátok temploma tornyában zajló munkálatok. Korábban itt megfigyelő szoba volt, ahol… Tovább olvasom