Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Első fokon négy és fél évet kapott a szegedi ügyvéd

Szeged–Kecskemét – Csalás, sikkasztás és hitelsértés bűntette miatt nem jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Városi Bíróság Hadfi János Ferenc szegedi ügyvédet, aki összességében százmillió forintot meghaladó kárt okozott ügyfeleinek.
Csalás, sikkasztás és hitelsértés bűntette miatt nem jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Városi Bíróság Hadfi János szegedi ügyvédet, aki több mint száz millió forint kárt okozott ügyfeleinek.

Az ügyről lapunk is részletesen beszámolt. Bihari Ádám tanácsvezető bíró az ítélet indokolásában elmondta: a vádlott a befektetési céllal átvett pénzekkel sajátjaként rendelkezett, jogtalan haszonszerzési szándék vezette, tévedésbe ejtette a sértetteket. 2006 szeptemberétől havi 3–6 százalékos hozam ígéretével különböző összegeket vett át az ügyfélköréből ismert magánszemélyektől, erről letéti szerződést állított ki. Biztosítékként saját személyét, ügyvédi hivatását és személyes ismeretségüket tüntette fel. Eleinte a kisebb összegű befektetéseket  a hozammal együtt kifizette, ezért a sértettek 2008 őszétől már nagyobb összegeket helyeztek letétbe. De a vádlott fizetési kötelezettségeit később már nem vagy csak részben teljesítette, a fennmaradó összeget ismeretlen módon használta fel. Nem volt engedélye pénzügyi-befektetési tevékenységre, a rá bízott összegeket készpénzben felvette és eltulajdonította.

A bíróság Hadfi Jánost ügyvédi hivatása gyakorlásától véglegesen eltiltotta, és 12 millió forint vagyonelkobzást rendelt el. A Szegedi Ügyvédi Kamara törölte az ügyvédi névjegyzékből. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A több mint két éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottat házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Olvasóink írták

 • 14. Fiastyúk54 2011. december 11. 18:28
  „Végtelen boldogsággal tölt el ez a hír! Visszaadja a hitemet, hogy az igazság egyszer mégis csak győz!”
 • 13. legott 2011. december 08. 20:04
  „Marci 52- nek.
  Ja, sztárügyvédek.
  Ha jól emlékszem - minő véletlen - Hadfi egy irodában dolgozott K. J. ügyvéddel , aki , ha jól tudom , most is Ő a Megyei Kamarai Elnök. Nekem egyszer evvel a figurával volt egy csörtém , ki a saját ingatlanomban próbálta arrogánsan megmagyarázni , hogy ott énnekem mihez van jogom ... aztán örült , hogy épp bőrrel elhúzhatta az irháját....”
 • 12. info 2011. december 08. 19:09
  „2. igazságkereső 2011.12.08. 10:19 -csatlakozom a véleményedhez. Akkora bírósági költségeket terveznek a jövőre nézve, hogy a háttérből irányítva-ügyvédek által,- ügyvéd nélkül is akkora pereket nyernek ´tudatlan emberek, ami példa értékű lesz. A nélkül(hivatalosan) akitől a diplomát fosztaná meg a "7. zoolii 2011.12.08. 15:40 ".
  11. lukrecia 2011.12.08. 17:43 - mi lenne ha minden kiderülne? legalább tudnánk mennyi törlőkendőt hagynak a beteg hasában műtét során, átvitt értelemben.
  4. Herli 2011.12.08. 11:36 - a tagságnak akkor lenne értelme ha biztosítást is kellene fizetniük,(mondjuk igen tetemes összeget)s majd a biztosító fizet ha baj van de azután vasalják csak be rajta a kárt. Addig még három kérdésért nem röstellnek 5000.- Ft-t kérni számla nélkül, mert be kellett fáradni az irodába, akkor van miből biztosítékot letenniük vagy fizetniük.”
 • 11. lukrecia 2011. december 08. 17:43
  „Ez a Hadfi egy egyszeru szelhamos volt. Fele sem derult ki amit csinalt. Az irodaja kozvetlenul a birosag mellett volt, egy masik ugyveddel kettesben , de kulon dolgoztak.
  Reggelente mar a birosag elott setalt odavissza, hogy a bejovo ugyeszeket , birokat udvozolni tudja :))
  Igen a Viragot is o ugyintezte. Akkoriban vette a volvot”
 • 10. fakanal01 2011. december 08. 16:36
  „Én személy szerint sajnálom,hogy így járt mert nem csak ő követett el hibákat és súlyosabb cselekményekért másokat nem ítélnek el.
  A bankok a sok kicsi sokra megy elvet tartották volna szem előtt minden másképp alakult volna.
  A kapzsiság nagy úr vagy sokat akar a szarka szindróma most érvényesül.”
 • 9. jozko 2011. december 08. 15:56
  „A "nagybani" jogi és pénzügyi manővereket természetesen nem olyan jogászok vezetik ugye, mint H úr ?
  Mint például a Virág cukrászdáé...”
 • 8. legott 2011. december 08. 15:43
  „Ez nem az a H . János , aki a Kisvirág apropójából megszopatta a Várost ?”
 • 7. zoolii 2011. december 08. 15:40
  „Meg kellene fosztani a doktori címétől, és a diplomájától.”
 • 6. Herli 2011. december 08. 14:42
  „5. bakosandras 2011.12.08. 12:52 Természetesen, legyen felelőssége is, ne csak vicc és tagdíjbeszedő.”
 • 5. bakosandras 2011. december 08. 12:52
  „Hát persze: a kereskedelmi és iparkamara pedig térítse meg a vállalkozók által okozott összes kárt.
  Nem? :)”
 • 4. Herli 2011. december 08. 11:36
  „Az ügyvédek által okozott kárt az Ügyvédi Kamarának meg kellene teljes mértékben téríteni.
  Azonnal lenne értelme a tagságnak és milliószor meggondolnák kit is vesznek fel ügyvédnek.
  Addig az egész kamara egy vicc kérem !!:_(((((”
 • 3. varadipal 2011. december 08. 11:32
  „100 millát meghaladó összeg után 12 milla vagyonelkobzás. 88 milláért a rosseb bánná a kamarai tagságból történt kizárást.Majd elmegy jogtanácsosnak, és valahogy eltengődik. Pénz, amiért sok ügyvédnek korpás a haja.”
 • 2. igazságkereső 2011. december 08. 10:19
  „Sajnálatos módon az sem tűnik fel senkinek - hivatalos szerveknek! -,hogy a magyarországi bankok indexálási trükkjei miatt családokat fosztanak meg ingatlanjaiktól, árvereznek, kilakoltatnak, miközben a bankok egy adott összegű lakáshitelből a dupláját kreálják és arcátlanul hangoztatják,hogy jogszerű az amit csinálnak! Pedig pontosan a bankok miatt történt az egész "devizaválság", melyre való hivatkozással a bankok jól "megszedték" magukat, s mindeközben fizetésképtelenné tették ügyfeleik jelentős részét. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a magyar közjegyzők épp úgy részesei a "devizahitelesek" tönkretételének,mint maguk a bankok. lehet,hogy még is igaz: összenő ami összetartozik?!! Van az országunkban olyan illetékes szerv, hatóság, aki képes lenne ezt a banki oligarchát megfékezni, megállítani, mielőtt további súlyos gondok nem keletkeznek, nem lesznek további öngyilkosságok a bankok által előidézett teljes reménytelenség miatt?!! A jelenleg folyamatban levő PSZÁF és egyéb próbálkozások nem több látványtervezésnél, mert egyrészt azokon és azoknak segít, akik egyébként is gond nélkül fizetésképesek, másrészt akik valóban nagy bajban vannak a bankok által az eredeti hitelösszeget majd´ megduplázó fizetésképtelenség miatt,bizony egyáltalán nem kapnak valóban segítségnek nevezhető hivatalos támogatást!! Az ügyfelek ezt már maguktól megoldani nem tudják, erről gondoskodtak a magyarországi bankok. Tehát: a folyamatos látványtervezés helyett valódi segítségre és a bankok gátlástalanságainak megállítására van szükség!”
 • 1. maci52 2011. december 08. 07:33
  „Elgondolkodtató hogy az ügyvédi kamarában nem tűnnek fel senkinek ezek a"Sztár ügyvédek"csinált dolgai.
  Vagy kéz-kezet mos alapon működik a magyar igazságszolgáltatás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zene mindenkié! Mp3-lejátszó nyerhető ma az Ajándékosztásban!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom