Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Fantasy regény született egy kecskeméti szerző tollából

Megjelent Jusztin Márk első könyve. A fiatal kecskeméti szerző regényében egy új világot álmodott meg, melyből nem hiányozhat a romantikus szál, a fantasyba átültetett Rómeó és Júlia történet sem.
Mágusok, démonok, harcosok, varázslatok és egy romantikus cselekményszál: ez húzódik végig azon a trilógián, melynek egy fiatal kecskeméti szerző, Jusztin Márk az írója. A sorozat első kötete néhány hete látott napvilágot Az Avatárok Legendája - A Teremtett Világ címmel. Az író, Tutmozisz, vagyis Jusztin Márk fejében először egy jóslat született meg, ez lett a regény alapja:

„Midőn egy Új Világ van készülőben,
Melyet nemegyszer romlásba döntött a Gonosz,
Majd új életet lehelnek földjébe az Avatárok,
Hogy egy jobb világot hozhassanak létre,
S ne a Sötétség diadalmaskodjon mindörökre."

- 2005-ben vetettem papírra azt a jóslatot, melyből szépen lassan elkezdett kibontakozni bennem a regény cselekménye – mondta a delmagyar.hu-nak a szerző. - Először csak novellákat írtam, amiben felvázoltam a világot, ahol a történet játszódik. Pesten tanultam akkor, és minden szabadidőmet arra áldoztam, hogy ezt csiszolgassam. Egyre erősödött bennem a gondolat, hogy lehetne ebből valami többet is kihozni. Eltelt egy-két év, gyűltek az írásaim. Elkezdtem egy nagyobb történetbe foglalni a novellákat, míg végül kialakult egy teljes világkép - mesélt a kezdetekről Márk, akitől megtudtuk a regény alapötlete egy magyar szerepjátékos, fantasy világ alapján született meg, így a cselekményből nem hiányozhat a műfajra jellemző misztika és mágia sem.

Jusztin Márk legfrissebb művével. Fotó: Gál Orsolya
Jusztin Márk legfrissebb művével. Fotó: Gál Orsolya

A jóslat megírása után két-három évvel már készen volt az első kötet, sőt, a második könyv nagy része is megvolt már. Ekkor Márk már reklámgrafikusként dolgozott egy fővárosi cégnél. – Az ott töltött három év alatt megtanultam azokat a dolgokat, ami alapján el tudtam készíteni a könyv arculatát. Közben újra és újra elolvastam a regényt, átdolgoztam, és arra törekedtem, hogy minél izgalmasabb legyen a történet – árulta el ki Márk, akiről a középiskolás évek alatt még senki nem gondolta volna, hogy egyszer könyvet ír. - Nem voltam olyan jó irodalomból és nyelvtanból, hogy egyértelmű legyen, hogy egyszer majd regényt írok. Érettségin azért szorított az osztályfőnököm, hogy magyarból meg tudjam írni a szükséges mennyiséget. Visszagondolva, most már csak mosolygok ezen, hiszen csak úgy dől belőlem a szóáradat – idézte fel a középiskolás éveket Márk.

Miközben alakult a történet, a fiatal szerző rengeteget rajzolt. Egyre részletesebben kidolgozta a világ struktúráját, a regény alakjait. Eközben megpróbálta megteremteni annak a költségét, hogy regénye magánkiadásban megjelenhessen. A könyv megjelentetése körüli feladatokból pedig Márk családja is kivette a részét. - A kötetben van húsz színes illusztráció, ezeket édesapám és a húgom festették. Megterveztem a világ térképét, a naprendszerét, az állat- és növényvilágot, kidolgoztam hozzá egy társasjátékot és egy kártyajátékot, és már készül a honlap is – sorolta Márk, akinek hamarosan kiadásra készen áll második könyve is.

A szerző elárulta, a romantikus szál, a fantasyba átültetett Rómeó és Júlia történet a trilógia mindhárom részén végighúzódik majd. A harmadik kötet világa azonban már egy kicsit más lesz, Márk ugyanis abban már a sci-fi birodalmában is szeretne kalandozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 milliós drogfogás a tompai határátkelőnél - fotó

Több, mint 60 kilogramm cannabis származékot foglaltak le a vámosok egy Renault kisbuszban Tompánál. A drog piaci értéke meghaladja a 60 millió forintot. Tovább olvasom