Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Fiktív számlák

Egy kecskeméti céget ejtett tévedésbe két miskolci kft. közös ügyvezetője, több százmillió forint kárt okozva ezzel.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két miskolci kft. ügyvezetője és három társa ellen.

A sértett kecskeméti kft. üzleti kapcsolatban állt két miskolci székhelyű céggel. A Borsod megyei kft-k közös ügyvezetője, T. Tibor 49 éves miskolci lakos 2009. szeptember 1-je és 2011. július 11-e közötti időben folyamatosan, nagy értékű fiktív számlákat és szállítóleveleket állíttatott ki saját alkalmazottaival, amelyek mögött valós teljesítés nem volt. A számlákat a sértett kft. egyik pénzügyi munkatársa ellenőrzés nélkül leigazolta. A valótlan tartalmú számlák kifizetésével a kecskeméti gazdasági társaságot több mint 300 millió forint kár érte.

A nyomozás során kiderült, hogy miután a sértett kft. ügyvezetője felmondta a szerződést a miskolci cégekkel, T. Tibor több - már korábban a kecskeméti cég nevére kiállított - fiktív számlát is más kft-kre engedményezett. Ez azt jelenti, hogy a számlán szereplő összeg töredékéért eladta a „követelést" más cégeknek, melyek azonban a számla végösszegét kérhették a kecskeméti kft-től. Emiatt a sértett gazdasági társaság ellen több felszámolási eljárás is indult. A kecskeméti cégvezető - tartva a gazdasági kockázattól - az egyik felszámolást kérő engedményezett cég részére egy több mint 100 millió forintos számlát ki is fizetett, mellyel további kára keletkezett.

T. Tibort, illetve három társát, T. Csaba 37 éves tiszakürti, H-né F. Krisztina 37 éves kecskeméti, illetve M. Nándor 34 éves budapesti lakosokat csalás bűntett és magánokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekeztek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a nyomozást 2014. június 10-én befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félpályás útlezárás az 52-es számú főúton

A 18-as és 19-es kilométer között kell forgalomkorlátozásra számítani. Tovább olvasom