Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Fókuszban a sportrendezvények biztonsága Kecskeméten

Rendhagyó konferenciát szervezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.
A különböző sportrendezvények már az ókorban is nagy tömegeket vonzottak. Napjainkban a társadalmi feszültségek, a szélsőséges jelenségek sajnos megjelentek a lelátókon is, ezért a sportot kedvelő, szórakozni vágyó nézők sok esetben maradnak távol a nem megfelelő biztosítású, negatív hangulatú mérkőzésektől, melyek rossz fényt vetnek a a sporteseménynek helyt adó településre, elriasztják a családokat, sportbarátokat.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az együttműködő szakterületeket bevonásával az országban első alkalommal szervezett vidéki nagyvárosban konferenciát „Sportrendezvények biztosítása, biztonsága" címmel. A szakmai rendezvénynek 2013. október 29-én 10 órai kezdettel Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnok adott otthont.

A konferencián a megyében működő sportági szövetségek, sportegyesületek, a vagyonvédelem, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a polgárőrség képviselői előadásokat hallhattak a sportmérkőzések szakmai, hatósági és egyéb biztonsági előírásairól, olyan szakemberek tolmácsolásában, akik évek óta színvonalasan, felelősségteljesen vesznek részt a hazai sportrendezvények szervezésében, lebonyolításában.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendezvény célja, hogy a résztvevők közösen lépjenek fel a sport alapelveivel össze nem egyeztethető jelenségekkel szemben, tapasztalatot cseréljenek, tanuljanak egymástól, a téma szakértőitől. A jelenlévők a konferencián az országos, illetve a fővárosi helyzetről kaptak tájékoztatást, majd a kecskeméti sportrendezvények szervezésének kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti középiskolások sikere az Európa Parlamentben

„Európa jövője a fiatalok kezében van!" Ezt a gondolatot ismerték fel Strasbourgban, az Európa… Tovább olvasom