Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Forgalomlassítással tüntettek a kormány intézkedései ellen Kecskeméten - galériával

Kecskeméten - 60 autóval mintegy 120 tüntető vonult végig Kecskemét utcáin csütörtök délután, ezzel kifejezve elégedetlenségüket a kormány intézkedései ellen.
Csütörtök délután az 52-es főút melletti bevásárlóközpontban gyülekeztek a csütörtöki békés tüntetés résztvevői. A parkolóban mintegy tucatnyi rendőr, és az áruház biztonsági őrei várták a jelenlévőket, utóbbiak azonnal be is tiltották a fényképezést a tüntetésről. A kormány intézkedései, illetve az érdekegyeztetések beszüntetése miatt szervezett tüntetéshez öt meghatározó szakszervezet csatlakozott.

A csütörtöki forgalomlassítás főszervezője, Sárosi Péter így foglalta össze a demonstráció okait munkatársunknak: - Magyarországon közel egy éve nincs valós érdekegyeztetés a szakszervezetek és a kormány között – mondta a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Dél-Alföldi Regionális képviseletének vezetője. – Megszűnt az országban a szociális párbeszéd, miután megszűntették az Országos Érdekegyeztető Tanácsot is. Mindenféle konzultáció nélkül dönt az emberek sorsáról, az emberek feje felett. Ami pedig a leginkább felháborító, hogy a kormány visszamenőleges hatállyal akar törvénykezni. ezért szerveztük a mai tiltakozó megmozdulást, melyhez 60 autóval mintegy 120 fő csatlakozott.

Forgalomlassítással tüntettek a kormány intézkedései ellen Kecskeméten - GALÉRIA

Hefler István, a Honvédszakszervezet kecskeméti nyugállományú tagozatának vezetője a delmagyar.hu-nak elmondta, részvételük célja, hogy kifejezzék tiltakozásukat a korkedvezményes nyugdíj eltörlése miatt. – Szerzett jogainkat tiporta sárba a kormány a törvénymódosítással, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Emellett egyetértve a többi szakszervezettel a kormány különböző társadalmi rétegeit érintő intézkedési ellen is szót emelünk. Ezért is vettünk részt a mai demonstráción, mintegy 50 fővel – nyilatkozta a Honvédszakszervezet helyi vezetője.

A tüntetés résztvevői rendőrségi felvezetés mellett délután fél 4 előtt indultak el a városba, hogy lassú menetükkel kifejezzék tiltakozásukat. A 25-30 km/h-ás sebesség miatt a városban jókora dugók alakultak ki, de az emberek többsége békésen kullogott a menet után, és miután a rendőrök biztosították a folyamatos haladást 30 perc alatt véget is ért a békés tüntetés Kecskemét útjain.

Olvasóink írták

 • 3. valaki_más 2011. június 17. 15:41
  „k.elvis
  Nem irigykedni kell, szakmát kell váltani. Neked volt pályaválasztásra lehetőséged? Ők a becsületes munkát, elhivatottságot stb választották, Te nem! és még te vagy felháborodva?
  A félpénzen bejelelntett munkaidőddel az APEH Ügyfélszolgálatához esetleg a Behajtási osztályhoz, vagy a Munkáltatódhoz fordulj Ők talán tudnak segíteni ha gondolod!!!?. De a leírt tevékenységed bőven segít majd az államadósság csökkentésében. Ez viszont visszamenőlegesen jópár évre megtehetik a mai jogállás alapján törvényesen!!! Bár a törvény nem ismerete, nem mentesít a hatálya alól!
  Nekik a törvény által biztosított járandóságukat az állam garantálta, amely törvényeket a Parlamentben hozták, és az állam munkavállalói jogosan várják el a gondoskodást az államtól. Szerinted Nem ????? Neked, hogy állna a szád, ha a munkáltatód az elvégzett munkád után csak a hivatalosan bejelentett béredet, vagy még azt sem fizetné ki?? Törvényesen annyi a jövedelmed. Sajnos a mai Magyarországon sokan így, vagy még ennyire sincsennek bejelentve! Sajnos. Lehet ,hogy akkor nem így állnánk!?”
 • 2. k.elvis 2011. június 16. 22:43
  „A nagy <moderálva> nektek, én meg naponta kikészülök a kereskedésben,hétvégén is nyitva tartás, félpénzen bejelentve, nyugdíjba meg mehetek majd 70 évesen, mint egy idegroncs.Próbáljátok ki egyszer a versenyszférát.”
 • 1. barkzso 2011. június 16. 22:17
  „Ezek max 15-en vannak :)) Tudom tudom egy millióan :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTE: Pisanjuk aláírta szerződését a KTE-hez - fotóval

Csütörtökön aláírta 1+1 évre szóló szerződését a KTE-Ereco labdarúgócsapatához a kanadai-ukrán kettős állampolgár Igor Pisanjuk. Tovább olvasom