Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Hamis pénzen vásároltak autót: 1 óra alatt elkapták

Az új autóval 40 kilométerre jutott a 38 éves férfi - társát egy nappal később kapták el.
Keddd este egy addig ismeretlen férfi autóvásárlás céljából megjelent Kisszálláson este 9 óra körül. A gépkocsi ellenértékét kifizette, ezután az autót egy bérelt szállítójárműre felrakta és azon vitte el a helyszínről. Az eladó az átvett papírpénzt a férfi távozása után átszámolta és arra lett figyelmes, hogy több bankjegy is hamis lehet. Ezt követően bejelentést tett a rendőrségen.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Az ügyeletes tiszt azonnal értesítette a bűncselekményről a közterületi állományt.

A Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrszolgálata az ügyeletes tiszt által elmondottak alapján egy órával később Soltvadkert határában megtalálta az 53-as számú főúton közlekedő autószállító trélert.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A járműben utazó - D. Attilát - igazoltatták és előállították a rendőrök. A férfi ruházatában 5.000, valamint 10.000 forintos feltehetően hamis bankjegyeket találtak és foglaltak le az egyenruhások. Egy nappal később D. Attila megbízója, P. Imre is rendőrkézre került. A lefoglalt bankjegyeket szakértő vizsgálja.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során - őrizetbe vételük mellett - P. Imre a bűncselekmény elkövetését tagadta, míg társa részben beismerte azt. A rendőrség kezdeményezte a férfiak előzetes letartóztatását, amit 2014. április 18-án a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roncsautókkal a környezettudatosságért

A Kecskeméti Főiskola volt az egyik bázisa a Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft.… Tovább olvasom