Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Így végzik a kidobott karácsonyfák

Kecskemét – Vízkereszt napján, vagyis január 6-án szokás leszedni a karácsonyfát. A szebb napokat is megélt, kukák mellé helyezett fákat január 9. és 20. között szállítják el, majd hasznosítják újra miután összeaprítják őket.
Sanyarú a karácsonyfák sorsa: mindössze párnapos tündöklés után a kukák mellett, üres szaloncukor papírokkal az ágaikon végzik a karácsonyi ünnepek legfontosabb kellékei a fenyőfák. A karácsonyfát vízkereszt napján, vagyis január 6-án, a farsangi időszak kezdetén szokás leszedni, de már jóval ezelőtt is találunk kidobott fenyőket városszerte.

– A fűtés miatt a lakásban pár nap alatt kiszárad a fa, és potyogni kezd a tűlevele, ezért igyekszünk minél gyorsabban megszabadulni tőle. Általában a Szilvesztert még megvárjuk, de másnap leszedjük a fát, és az egyéb karácsonyi dekorációt az összes helyiségben – mondja Deák József, aki a család tavalyi karácsonyfáját hozta le a lakásból.

Karácsony után azonnal megjelennek a kidobott fenyők a kukák mellett.
Karácsony után azonnal megjelennek a kidobott fenyők a kukák mellett.

Idén a Kecskeméti Városgazdasági Kft. munkatársai január 9. és 20. között folyamatosan járják Kecskemét utcáit, és gyűjtik be a kihelyezett fenyőfákat. A részletes útvonalat és időpontokat ide kattintva nézheti meg. A kidobott fenyőt lehetőség szerint minden dísztől szabadítsuk meg, ne hagyjuk rajta a kibontott szaloncukor csomagolást vagy az ágakra rákötözött masnikat. Mindez az újrahasznosítás miatt fontos szempont, hiszen a karácsonyfákat begyűjtés után összeaprítják. Illetve arra is figyeljünk, hogy a kuka mellé, olykor halmokba összehordott fák ne akadályozzák a forgalmat.

Azok a fák sem maradnak begyűjtetlenül, amelyek csak január 20. után kerülnek az utcára, azonban ezeket már a kommunális hulladékot gyűjtő járművekkel szállítják el, és ezeket a darabokat már nem tudják újrahasznosítani. Legyünk környezettudatosak, és tartsuk be a határidőket!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverték a mentősöket a pszichiátrián

Egy sürgősségire beszállított 38 éves kecskeméti nő, miután meghallotta, hogy átviszik a pszichiátriára, megtámadta a mentősöket. Tovább olvasom