Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Kecskemét Fringe: ötös!

Örömmel jelentem, ismét elérkezett a nagy tavaszi kultúrzsivaj ideje. Köszöntök hát mindenkit! Ötödször.
Nevezhetjük jubilálásnak, sikernek, hagyománynak, mindegy is, a lényeg: a rendezvény lassan beépül a tavasz hírnökei közé. Jönnek a fecskék, a motorosok, kinyílik a hóvirág, a tőzike, a Fringe újság... Megszoktuk, tudjuk, hogy újra és újra megérkeznek, mégis nagyon várjuk őket. Hiszen mindig új színt hoznak életünkbe. Nekünk legalábbis, akiknek nem a tél a lét. A Kecskemét Fringe pedig valóban hozza a tavaszt, a színeket, a mozgalmasságot, az életet! Immáron ötödik alkalommal. Így aztán nyugodtan kijelenthetem (bejelenthetem?): a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál frindzsből már biztos, hogy ötös!

Az ötös egyébként is egy jó szám. De nem csak szerintem. Kutakodtam a neten, ki, mit ír róla. És az ötös számhoz olyan tulajdonságok kapcsolódnak, melyek mind igazak lehetnek a négy napos fesztivál fellépőire. Arra a több száz elszánt fiatalra. A „Varázsgömb" azt írja, az 5-ös szám bolygója a Merkúr, kifejezőkészséget, okosságot, talpraesettséget jelöl. Tessék! Horváth Ica számmisztikája szerint az 5-ös szám vibrálására jellemző az optimizmus, belső erő, önbizalom. Na, ugye?! A számhoz egyébként is jó dolgok köthetők. Például a periódusos rendszer 5. eleme a bór. (Amiről az embernek eszébe jut a sőr.) Nem mellékesen, az iskolában a legjobb jegy, emellett kiváló dolgok születnek ezzel a számmal: Az ötödik elem, pecsét, Sally... Az ötös számú vágóhíd, V. Kecskemét Fringe. Ugye, a római ötös! V, mint Victory, vagyis győzelem. Aki itt fellép, mindenképp győz. Legyőzi félelmeit, meggyőzi a közönségét. A közönség meg nem győzi kapkodni a fejét ennyi csoda láttán. Mert annyi koncert, színházi előadás, táncos program és kiállító várja, hogy nem lesz egyszerű eldönteni, melyikkel kezdje, folytassa, végezze. 

Hiába volt tavaly, lesz jövőre is, amiről lemaradtok, nem megismételhető. Hiszen nem a kvintesszencia más évről évre, hanem az átélt pillanatok varázsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rettenetes körülmények közé kerültek a Villalakók

A jótékonysági hét keretén belül ezúttal Anikó, Jerzy és Laci látogattak el egy hátrányos helyzetű… Tovább olvasom