Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Kecskemét már a kupadöntő lázában ég

Kecskemét - Kecskeméten napok óta a KTE keddi kupadöntője szolgáltatja a fő beszédtémát a lakosság körében. Cikkünkben politikusok, sportolók, szurkolók és ismert üzletemberek nyilatkoznak arról, mit várnak a Videoton elleni fináléban.
Szente-Varga Péter, a kecskeméti ultrák vezetője: - Mintegy 40 fős brigáddal utazunk majd a kupadöntőre. Hetek óta erre a meccsre készülünk, hiszen nem túlzás azt állítani, mindannyiunk eddigi legfontosabb mérkőzése lesz a holnapi. Természetesen készülünk koreográfiával is, és szurkolásunkkal igyekszünk győzelemhez segíteni a csapatot. Bár én személy szerint vezérszurkolói „tisztségemből" adódóan nem sokat szoktam látni a mérkőzésekből, nagyon szeretném, ha sokszor látnám a leírhatatlan gólörömet a többiek arcán. Még annyit hozzátennék, hogy nagyon tudnánk örülni annak, ha a fiúk a mérkőzés után végre kijönnének hozzánk egy pacsira, mert ez sajnos az utóbbi időben rendre elmaradt. Pedig egy szurkolónak ez sokat számít.

Sztojan Ivkovics, a T.O.M. Controll Kecskemét férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója: - Kisfiammal együtt a helyszínen szurkolunk majd a KTE-nek. Minden pozitív energiámmal azon leszek, hogy segítsem őket, szurkolunk nagyon a labdarúgóknak. Úgy gondolom, hogy a döntő mindig a győzelemről szól, ezt nem kell külön hangsúlyozni, bízunk benne, hogy sikerül ez Szivics barátom tanítványainak.

Versegi János, a Ver-Bau Kft. ügyvezetője, a KTE labdarúgócsapatának résztulajdonosa: - Gyermekeimmel, és ismerőseimmel együtt a Puskás Stadion VIP páholyából tekintem majd meg a döntőt. Az esélyekről úgy gondolom, hogy már az is hatalmas dolog a csapattól hogy idáig eljutott, az már csak a hab lenne a tortán, ha a kupát is elhódítanánk. Már csak hivatalból is optimista vagyok tehát, és azt mondom, mi nyerünk majd kedden.

Rózsa Pál, a KTE-Ereco többségi tulajdonosa: - Véleményem szerint két felszabadult csapat összecsapását láthatják majd a nézők a helyszínen, illetve a televízió képernyője előtt, hiszen a Videoton már bajnok, mi pedig ott vagyunk a nemzetközi kupákban, amiről egy éve még senki sem álmodott. Én azt szeretném, ha a lefújás után két olyan csapat jönne le a pályáról, akik közül egyik első bajnoki címét, a másik pedig első kupagyőzelmét ünnepelheti…

Csordás Csaba, a Siófok labdarúgója, a KTE korábbi csapatkapitánya: - Természetesen a KTE-nek szurkolok, azt viszont még nem tudom, hogy a TV előtt, vagy a helyszínen, ugyanis edzésünk lenne, és nem tudom, elengednek-e a meccsre. Amennyiben igen, élőben tekintem meg a döntőt. Mivel az ősszel még én is pályára léptem a KTE valamennyi kupameccsén, én is részese lennék valamelyest a sikernek, így a fiúk győzelme esetén kétszeres kupagyőztesnek mondhatnám magam. Kívánom a fiúknak, kedden érezzék át, milyen érzés felemelni a győzelemért járó serleget.

Tihanics Tibor, az Univer-KTE birkózó szakosztályának vezetőedzője: - Úgy vélem ez a társaság nagyon megérdemelné a kupagyőzelmet, és a játékoskeret alkalmas is erre a feladatra. Egy csodálatos dolog lenne, ha a 100 éves KTE egy kupagyőzelemmel jubilálhatna. Természetesen én is a helyszínen tekintem majd meg a döntőt, baráti társaságom kíséretében.
Falusi Norbert, önkormányzati képviselő: - Barátaimmal egy külön kisbuszt béreltünk, ezzel utazunk majd fel a Puskás Stadionba, ahol sok-sok kecskeméti között igyekszünk majd kiszurkolni a győzelmet. Optimista vagyok, hiszen amióta Szivics visszatért, a KTE játssza itthon a futballt, a támadófocival egy új stílust hoztunk be, és le is győzzük a Vidit ennek segítségével.

A KTE 85 éves, sok nagy mérkőzést megélt szurkolója, Méhész Árpád: - Véleményem szerint sok függ attól, hogy bevethető lesz-e a komplett csapat a kupadöntőn. Amennyiben mindenki felépül, akkor látok esélyt a Videoton legyőzésére. Szavics és Alempijevics játékára különösen nagy szükség lenne, bár ők elég régóta hiányoznak sajnos. Úgy láttam az elmúlt hetekben, ha a csapat egységes, akkor kombinatív, jó játékra képes, erre lesz szükség kedden is. Az utazás már hosszú lenne nekem, így a televízió előtt szurkolok majd a fiúknak, és bár gyógyszert szedek, a győzelem esetén egy pohár pezsgőt biztos megkockáztatok majd én is.

Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke: - Mivel Erdélyben leszek, majd interneten tudom csak követni az eseményeket. Én azt gondolom, hogy 3-2-re nyer majd a Kecskemét. Ezt arra alapozom, hogy a KTE soha nem játszott az elmúlt fél évben 0-0-ra, vagy egygólos meccsre. Kinn voltam a legutóbbi mérkőzésükön is, ahol sajnos kikaptak a fiúk, de láttam, hogy a kulcsemberek pihenőt kaptak, ami minden bizonnyal jót tett nekik, és kedden már bizonyítanak. Nagyon bízom a győzelmünkben.

Cikkünk folyamatosan frissül!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyeregszemle: lóháton érkeznek a találkozóra

A kecskeméti Kisfái Fogathajtó- és Lovasközpontban tartott összejövetelen a Bács-Kiskun megyei lovasok már előre megismerhették a Nyeregszemle programját. Tovább olvasom