Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kecskeméten 41 helyszínen várják a látogatókat a Múzeumok éjszakáján

Kecskemét - Az érdeklődők mindenhova térítésmentesen léphetnek be.
Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján 41 helyszínre várják az érdeklődőket, akik mindenhova térítésmentesen léphetnek be – közölte Mák Kornél, Kecskemét kulturális életéért is felelős alpolgármestere szerdán a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Mák Kornél sajátosnak, színvonalasnak és sokoldalúnak nevezte a kecskeméti rendezvényt, amelyet a város 2 millió, a kulturális államtitkárság 1,5 millió forinttal támogatott.

Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény kurátora, a kecskeméti Múzeumok éjszakája főszervezője hangsúlyozta: a hétvégén még több látogatót várnak, mint az elmúlt évben, amikor 53 ezer belépést regisztráltak az összes helyszínt figyelembe véve.

Loránd Klára szerint a programsorozat üzenete mindig ugyanaz: sok értéket őriz a város, a szakemberei kreatívak, egész évben várják az érdeklődőket. Az éjszaka esszenciálisan jeleníti meg a muzeológia, a tudomány, a művészet kincseit a kellemes szórakozás köntösében – fűzte hozzá.

A programajánlatot ismertetve megemlítette, hogy a Kulturális Központ előtt tűzugrást rendeznek, a Kortárs Művészeti Műhelyekben füstfestmények, a Bozsó Gyűjteményben Sajdik-karikatúrák lesznek láthatóak.

A programfüzet szerint a Cifrapalotában őskori divatbemutatót tartanak, a Katona József Emlékházban díszmagyar viseleteket, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben pedig feliratos falvédőket láthat a közönség, a Hangszergyűjteményben hangszerbabusgatásra, az Orvostörténeti Gyűjteményben pipacsos, rózsaszirmos tea kóstolására várják az érdeklődőket. A Szórakaténuszban Fő-úri-muri elnevezéssel rendeznek programot, a Magyar Fotográfiai Múzeumban Bálint Endre-fotókat, a Levéltárban színháztörténeti tárgyakat állítanak ki.

Loránd Klára mint kuriózumot emelte ki a retro buszokat, a "nagyszülői korú" járműkülönlegességeket, amelyek a helyszínek között szállítják a türelmes és nosztalgiára vágyó utasokat. A körjáratok 20 percenként követik egymást, és egy karszalaggal - amely 400 forintba kerül majd - az utasok annyiszor "pattanhatnak fel" a buszra, ahányszor csak helyet találnak rajta – tette hozzá.

A kurátor elmondta, hogy kísérletként indul a Múzeum másnap program, amelynek keretében a Bozsó Gyűjtemény és a Cifrapalota június 22-én, vasárnap 50 százalék kedvezményt biztosító belépőjeggyel várja a látogatókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokoládét lopott az unokáinak a férfi

Az unokáinak akart kedveskedni a 64 éves férfi, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki a rendőrség. Tovább olvasom