Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kecskeméten fogták el a Kígyó utcai ékszertolvajt - szállodára költötte a pénzt

Egy kecskeméti ékszerüzlet kirakatát törte be kalapáccsal az újszentiváni G. Zsolt pénteken, ékszereket markolt fel, de egy szolgálaton kívüli rendőr két járókelő segítségével hamar elfogta. A férfi kihallgatásán beismerte: ő lopott el ékszereket ugyanezzel a módszerrel január 10-én a szegedi Smaragd ékszerboltboltban is.
G. Zsolt 25 éves újszentiváni férfi volt az a tolvaj, aki január 10-én délelőtt – ahogy megírtuk – betörte a szegedi Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt kirakatát egy kalapáccsal, felmarkolta az ékszereket, és elmenekült a helyszínről.

A férfi múlt pénteken újabb, a szegedihez kísértetiesen hasonló bűncselekményt követett el Kecskeméten. A fiatalember január 24-én 11 óra 25 perckor Kecskemét központjában egy ékszerbolt kirakatát kalapáccsal betörte, onnan egy maréknyi arany ékszert vett ki, amivel a város központja felé kezdett futni. A közeli boltban tartózkodott a szolgálaton kívüli Kelemen Vilmos rendőr főtörzsőrmester, aki felfigyelt a zajra, és a bűncselekmény helyszínétől 200 méterre két járókelővel közösen elfogta és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta G. Zsoltot – a férfinál a kecskeméti ékszerboltból ellopott arany ékszereket hiánytalanul megtalálták.

A szegedi, Kígyó utcai helyszín. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi, Kígyó utcai helyszín.
Fotó: Schmidt Andrea

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen, akinek ellenőrzésekor kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága csalás gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. G. Zsolt kihallgatásán a kecskeméti bűncselekmény mellett beismerte a szegedi ékszerbolti lopást is. Vallomásában elmondta, hogy a szegedi lopásból szerzett pénzt egy szállodai szoba fenntartására költötte, ugyanis tudta, hogy csalás miatt körözi a rendőrség, ezért nem akart otthon lakni.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság a szegedi büntetőeljárást a kecskeméti üggyel egyesítette, a férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság hétfőn elrendelte.

A kecskeméti kirakatbetörés. Fotó: police.hu
A kecskeméti kirakatbetörés.
Fotó: police.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 éves a BÁCSVÍZ KVSC

A jeles évfordulót köszöntve január 24-én születésnapi megemlékezést tartottak a Kecskeméti… Tovább olvasom