Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Két nap Kecskemét város sportjáért, a fiatalokért

Abszolút sikerrel zárult a hétvégén, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége által Lánchíd Utcai Általános Iskolában megrendezett IV. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó és I. Hangszerválasztó.
2500 látogató, sok sportág bemutatkozása, rengeteg ajándék, szombaton délelőtt hangszerválasztó a Leskowsky Hangszergyűjtemény jóvoltából, egészségügyi szűrések, véradás a Lánchíd iskola nagy segítségével. Szóval volt itt minden. Az iskolák szervezett formában vettek részt a pénteki napon, ahol a gyerekek kipróbálhattak sok-sok sporteszközt. Szombat a családoké volt, ahol együtt tudtak a gyerekekkel a családok szórakozni, sőt még a régebb óta fiatalok is választhattak sportágat.

A hangulat magáért beszélt. Óriási siker volt pénteken pl. Farkas Ágó fitness edző testnevelési órája, ahol legalább kétszáz gyerekpalánta sikítva, ugrálva „fitnesselt". A birkózó szőnyegnél, a ping-pong asztalnál, vagy a vívásnál állandó sorban állás volt. Megcsodálták különösen a kislányok, és az értő férfi szemek, hogy milyen látványos és mennyire nehéz sport a rúdtánc. Lehetet legálisan falra mászni. Bemutatkozott a város kiváló férfi röplabda sportja, a kosárlabdázók, és megismerkedhettek néhány küzdő sporttal. Voltak, akik összeakaszkodtak az ökölvívó lányokkal és fiúkkal. Lehetet tájfutni, kipróbálni különféle atlétikai sportágakat. Az íjászok ugyan egy kicsit eldugva voltak szombaton, de nagyon sokan megtalálták őket. Vizisportok közül az úszást, a vízilabdázást, könnyűbúvárúszást a kajak-kenut tudták kipróbálni az érdeklődők péntek délután a Kecskeméti Fürdőben.

Pénteken délután edzőképzés is folyt, ahol a Közép-Európai Rekreációs Társaság révén több egyetemi tanártól, magas színvonalú előadásokat hallgathattak meg az érdeklődök. Mi is az a Arndt-Schutz féle szabály edzéselméleti értelmezés, vagy hogy néz ki a Sportedző pedagógiai modellje, sőt a Sport és táplálkozás kapcsolata, hatása a teljesítményre. Boronkay Péter triatlon világbajnokunk meg ismét nagyszerűn beszélt az elhivatottságról, a küzdeni tudásról, a sport szeretetéről.

A rendezvény főszervezője Ujhidy Tibor volt, aki elmondta: - Aki nem volt itt sportegyesületként, fiatalként, vagy éppen szülőként, az sajnálhatja, de nagyon. Én még ennyi csillogó gyerekszemet egyszerre egy helyen nem láttam. Elsőként nagy-nagy köszönet az iskolaigazgatóknak, pedagógusoknak, akik azonosulva a sportágválasztó küldetésével, diákjaik érdekében mozgósítottak, éltek a lehetőséggel. Köszönet a Lánchíd Utcai Általános Iskolának a profi körülmények biztosításáért. Köszönet a megjelenő kluboknak, akik örömmel lettek partnereink a közös törekvésünkben. Köszönet az önkénteseknek, illetve a Kecskeméti Spartacus Sportkör munkatársainak, akik embertelen mennyiségű, de annál színvonalasabb színvonalas munkát végeztek. Példátlan volt a média összefogás, ami óriási segítséget adott a propagálásban. Büszke vagyok mindenkire, aki ebben az összefogásban partner volt.

- Örülök, hogy szövetségünk mintegy 200.000 Ft sporteszközzel tudja segíteni a legjobban mozgósító iskolákat, hiszen nagyon sokat dolgoztunk ennek a célnak a megvalósításáért. Ebből az összefogásból már sajnos évek óta „csak" Kecskemét önkormányzata hiányzik. Sajnálom, hogy ezzel nem tetszést váltok ki az illetékesekből, de úgy gondolom, hogy egyrészt a kecskeméti rendezvény létjogosultsága más sokadszorra bizonyított, másrészt az önkormányzatok segítségével nem véletlenül volt sikeres oly sok városban ez az esemény. Egy biztos, hogy akkor válik bizonytalanná a kecskeméti sportágválasztó jövője, ha továbbra is személyes ügynek, és a város fiataljai, sportja számára nem fontos eseménynek tartják - tette hozzá.

Mák Kornél alpolgármester megnyitóbeszédében utalt rá, hogy már látszik a fény az alagút végén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban is Éjszakai Forgatag a Spartacus rendezésében

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér újra megrendezi népszerű sportestéjét május 30-án,… Tovább olvasom