Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kitűzőt kapnak az őstermelők Kecskeméten

Egy civil szervezet kezdeményezéseként kitűzővel különböztetik meg a kecskeméti piacon az őstermelőket a viszonteladóktól.
A valódi őstermelők kitűzőt viselnek majd a kecskeméti piacon, hogy meg lehessen különböztetni őket a viszonteladóktól. A kampányt egy civil szervezet kezdeményezte.

Ha az árusnak van kitűzője, azt jelenti, hogy csak olyan zöldséget árul, amit ő termelt meg. A tojás is biztosan magyar, a rajta lévő pecséthez a magyarázatot is kirakja a termelő.

Mindenki árul itt korlátlan mennyiségben tojást, de igazából nem tudja felmutatni azt a származási ellenőrzési papírt, amit mi" – mondja Molnár Tibor.

Árushelyet bárki válthat, akinek van vállalkozói engedélye vagy őstermelői igazolványa.
Árushelyet bárki válthat, akinek van vállalkozói engedélye vagy őstermelői igazolványa.

A kitűző egy civil szervezet ötlete volt. Az árusoknak egymást kell ajánlaniuk.

"Akinek van két ajánlója, azt én felkeresem a gazdaságában és meggyőződök róla, hogy megvan- e az a reális gazdasági háttér, hogy ő azzal a volumennel megjelenhessen a kecskeméti piacon" – hangsúlyozta Bagi Béla, a Kecskeméti Fogyasztó és Vidékvédő Egyesület elnöke.

Árushelyet bárki válthat, akinek van vállalkozói engedélye vagy őstermelői igazolványa. A piacfelügyelet nem ellenőrizheti, hogy mindenki valóban a saját termékét árusítja- e.

"Itt vannak igazi őstermelők és vannak a nepperek, akik mindenhol felvásárolnak mindent és itt értékesítik tovább. És úgy gondolom, ezzel a vevő egy kicsit át van vágva" – véli Héjas János termelő.

Eddig 44 termelő kapta meg a kitűzőt, az egyesület szeretné, ha országos akció lenne a kecskeméti kezdeményezésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikó csődközelben, nem segít a hakni

Az RTL Klub valóságshow-jában megismert VV Anikó nincs könnyű helyzetben a frankhitele miatt. A… Tovább olvasom