Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Korszerűsítik Kecskemét közvilágosítási hálózatát

Kecskemét közel 12 ezer közterületi lámpájából 5350 darabot cserélnek le korszerű, energiatakarékos LED-es fényforrásra.
Megkezdődtek a kivitelezési munkálatai annak a csaknem 1 milliárd forint bekerülési költségű projektnek, amelynek keretében Kecskemét közel 12 ezer közterületi lámpájából 5350 darabot cserélnek le korszerű, energiatakarékos LED-es fényforrásra. A fejlesztés akár 90 millió forintos megtakarítást eredményezhet éves szinten a városnak.

A 839 millió 800 ezer forint uniós és hazai támogatás mellett a 140 millió forint önerőt is eredményesen pályázta meg a város, az önerő alapból. Ennek köszönhetően – két ütemben, két pályázati csomag segítségével – történhet meg most az 5 ezer 350 darab lámpatest cseréje.

Az érintett helyszíneken a munkálatok ideje alatt néhány órán át tartó forgalomkorlátozásra kell számítani. A kivitelezők ezúton is kérik – és előre is köszönik – a lakosság türelmét és megértését. A kicserélt lámpák működését a kivitelező a bekapcsolás után újra ellenőrzi, és az esetleges hibákat javítja.

Részletek Kecskemét város honolapján>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten is hódítana a kecskeméti színház

Sajtótájékoztatón ismertette a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Cseke Péter a társulat… Tovább olvasom