Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Középpontban a kerékpárosok: ajándékot és figyelmeztetést kaptak

A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete az „Együtt Közlekedünk!” elnevezésű országos program keretében közös akciót szervezett szerdán Kecskemét belvárosában.
Az ellenőrzés végrehajtásakor célirányosan a kerékpáros közlekedésnek szentelték a figyelmet. A biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedés elősegítése érdekében tartott akció legfőbb indoka az volt, hogy Kecskeméten 2013. első félévében emelkedett a kerékpárosok által okozott és a miattuk elszenvedett balesetek száma.

A szakemberek felvilágosítást adtak a kerékpárok biztonsági és kötelező felszerelési tárgyairól, amelyet a helyszínen megnéztek. Felhívták a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és a szeptemberi iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalom veszélyeire.

Fotó: Kecskeméti Rendőrkapitányság
Fotó: Kecskeméti Rendőrkapitányság

Az akció keretében az egyenruhások 52 kerékpáros személyt ellenőriztek, közülük 36 esetben észleltek szabálytalanságot. A jogsértők figyelmeztetést és tájékoztató füzetet kaptak.

A szabályosan közlekedő kerékpárosokat - a Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából - fényvisszaverő mágneses csuklópánttal, illetve láthatósági mellénnyel jutalmazták.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya arra törekszik, hogy senki ne váljon közlekedési baleset áldozatává. A cél megvalósítása érdekében szeptembertől nemcsak a városokban, hanem vidéken is rendszeresen ellenőrzik majd a kerékpárosok közlekedését.

A képeket megnézheti itt!>>

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. augusztus 29. 17:28
    „na, tessék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karóval támadt egy férfira majd összeverte e akerékpárját

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott nyomozást garázdaság vétségének… Tovább olvasom