Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Kulturális és turisztikai központ lesz az egykori kecskeméti moziból

Kecskemét - A beruházás július elején már megkezdődött, várhatóan az év végére be is fejeződik.
Az Európai Unió támogatásával, mintegy 400 millió forintos beruházással kulturális és turisztikai központot alakítanak ki Kecskeméten az egykori városi mozi műemlék épületében - közölte Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója szerdán.

Az igazgató elmondta: a kecskeméti Katona József Színház az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez sikeres pályázatot nyújtott be Hírös Város Turisztikai Központ címen.

A beruházás július elején már megkezdődött, várhatóan az év végére be is fejeződik. Az egykor mozinak épült műemlék teljes körűen átalakul, mert az épületben - a városban népszerű - Kelemen László Kamaraszínház fog működni, valamint megfelelő helyet biztosít az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjteménynek, lehetővé téve annak újszerű, országosan egyedi jellegű, interaktív bemutatását - tájékoztatott Cseke Péter.

A Katona József Színház kamaraszínháza az új helyszínen egy újabb minőségi színjátszó hellyel gazdagítja a város kulturális életét - tette hozzá.

Cseke Péter hangsúlyozta: a multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális és turisztikai programoknak, zenei találkozók, fesztiválok, civil rendezvények, konferenciák és filmvetítések helyszínéül is szolgál.

A direktor fontosnak nevezte, hogy az 1999-es bezárása óta rengeteg ötlet volt a mozi élettel való megtöltésére, azonban eddig nem történt előrelépés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig nem találtak ˝fekete˝ borszállítmányt - fotók

Bács-Kiskun megyében található a legtöbb regisztrált bor adóraktár, ezért a megyében kiemelten… Tovább olvasom