Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kutyaterápia és táncház a Juhar utcai intézményben

Kecskemét – Különleges módon indult a BKMÖ Integrált Közoktatási Intézményben az új tanév: a témahéten gyerekek, szülők és pedagógusok tevékenykedtek együtt Kecskeméten és Kiskőrösön is, hogy hétfőn, a zárónapon megmutathassák, a sérült gyerekekben is ott rejtőzik a tehetség.
– A rendezvénysorozatnak kettős a célja: egyrészt zökkenőmentes átmenetet képez a nyári szünet és az új tanév indulása között, amelynek során gyerekek, szülők és pedagógusok dolgoznak együtt. Másrészt pedig ennek az együttműködésnek kapcsán szándékunk, hogy megmutassuk, minden gyermek tehetséges valamiben, csupán a megfelelő módszert kell megtalálni, hogy előcsalogassuk rejtett képességeiket – magyarázta a BKMÖ Integrált Közoktatási Intézmény igazgatónője, Radicsné Szerencsés Terézia.

Főpróba a Juhar utcai intézményben

„Hurrá! Kezdődik a tanév! Megmutatom, miben vagyok tehetséges!" fogad minket a témahét jelmondata a Juhar utcai intézmény aulájában, ahová pénteken látogatottunk el, hogy meglessük, hogyan zajlanak az utolsó simítások, illetve a főpróbák a hétfői zárónapi műsor előtt. Az óvodában és az iskolában is nagy volt a sürgés-forgás. A Cica csoportba éppen süteménysütés közben toppantunk be, a gyerekek nagy élvezettel kavargatták az összetevőket. Az Őzike csoport táncpróbáján pedig nekünk is ritmusra járt a lábunk. A folyosó falát már az elmúlt egy hét alkotásai díszítik: rajzok, fényképek sokasága hirdeti, milyen programokon vehettek részt a gyerekek.

Táncház az aulában

Pénteken az ovisoké volt a főszerep: zenés-táncos mulatság várta őket. 6 csoport, 75 lurkó rázta a pattogó ritmusokra. – Értelmileg akadályozott, halmozottan sérült gyerekek, autisták és logopédiai problémákkal küzdő lurkók is járnak hozzánk. Nemcsak a csoportok különböznek egymástól, hanem a csoporton belül is differenciáltak a gyerekek, ezért olyan programot szerveztünk nekik, amit mindannyian tudnak élvezni valamilyen formában – magyarázta Tóth Marianna, az óvodai egység vezetője.

Főpróba a Juhar utcai intézményben - KÉPGALÉRIA

Hétfőn zárult a témahét

Aszfaltrajzversenyen, ki mit tudon, és különböző tánc produkciókban mutatkoztak be az intézmény diákjai, és szórakoztattak kicsiket és nagyokat egyaránt. A Juhar utcai intézmény kapuja bárki előtt nyitva állt, hogy megtekintse a diákok műsorát. Wittmann Krisztián, az NB1-es kecskeméti kosárlabda csapat irányítója is tiszteletét tette.

Talán nem megy mindenkinek az éneklés, és vannak, akik a lépéseket rontják el, de itt nem is az a lényeg, hogy hiba nélkül teljesítsék a programot. A gyerekek mosolygó arccal, csillogó szemekkel élvezik a feladatokat.

– A mi kisdiákjaink esetében máshogyan kell értelmezni a tehetséget: egészen apró dolgokra kell gondolni. Az egyhetes kutyaterápiának köszönhetően egy kisgyerek már képes mondani a kutyának, hogy ül, pedig eddig egyáltalán nem beszélt. A témahét nemcsak fejleszt, de élményt is ad, ezért szeretnénk hagyományt teremteni a most elindult kezdeményezésből – tudtuk meg az igazgatónőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

900 milliót gyüjtöttek össze egy kamu focicsapatra

Hétfőn álltak első alkalommal bíróság elé annak a bandának tagjai, akik az elmúlt években összesen 900 millió forint támogatást csaltak össze egy fiktív magyar focicsapatra. Tovább olvasom