Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Lemondott a sport munkacsoport LMP-s tagja

Falusi Norbert, az LMP képviselője távozott az önkormányzat Sport Munkacsoportjából, így jelenleg mindössze két Fideszes képviselő tagja maradt a grémiumnak. Falusi szerint teljesen újjá kell szervezni a helyi sportvezetést.
A jövőben nem kíván a sportbizottság tagjaként tevékenykedni Falusi Norbert. Ezt kedd délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be az LMP önkormányzati képviselője. - Döntésem már korábban közöltem a polgármester úrral, illetve Vörösmarty Attila, valamint Bogasov István tagokkal. Lemondásom hátterében az áll, hogy véleményem szerint a sport munkacsoport jelenlegi formájában nem tudja ellátni hatékonyan funkcióját - nyilatkozta Falusi Norbert.

Falusi Norbert (balra) és Kriskó Dávid az LMP keddi sajtótájékoztatóján.
Falusi Norbert (balra) és Kriskó Dávid az LMP keddi sajtótájékoztatóján.

- A kezdeti lendület után idén már keveset hívták össze az üléseket, az ősszel például eddig mindössze egy alkalommal ült össze a munkacsoport - részletezte lemondásának okait a fiatal képviselő. - Véleményem szerint vissza kell állítani a sportbizottságot, önálló döntéshozói hatáskörrel. Biztosítani kellene, hogy ebben a szakma is képviseltesse magát, ezért javasoltam, hogy a sportbizottság tagjaira a sportágak képviselői jelölhessenek személyeket. Új sportkoncepció kialakítására van szükség, ezt a munkacsoport ebben a jelenlegi formában képtelen volt megalkotni. Javasoltam azt is, hogy januárban a városháza dísztermében tartsunk szakmai konferenciát, ahol minden sportág képviselői megszólalhatnának. A városban rendkívül sok sportág van, fontos része Kecskemét kultúrájának a sport, éppen ezért fontos lenne, hogy mindenki tisztán láthasson. A javaslataim elmondtam Zombor Gábor polgármesternek, aki nem zárkózott el ezektől - nyilatkozta Falusi Norbert, aki kérdésünkre elmondta, lemondásának nincs köze a KSE körül kialakult botrányhoz, mindössze arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy megkérdőjelezhetőek voltak a munkacsoportban eddig zajló folyamatok, és újjá kell szervezni a sportvezetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszik a fát, csak éppen a tolvajok

Több mint egymillió forintos kárt okoztak hétfőn a Bács-Kiskun megyei erdőkbe ellátogató fatolvajok. Tovább olvasom