Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Másfél milliárdos plusszal zárta 2011-et Kecskemét

Elfogadta Kecskemét képviselő-testülete a tavalyi évről szóló zárszámadást, mintegy 30 milliárd forintos bevételi és 28,6 milliárd forintos kiadási összeggel.
A tavalyi költségvetés többlete meghaladja az 1,3 milliárd forintot. Az előterjesztésben szerepel: az önkormányzat gazdálkodása 2011-ben a jogszabályoknak megfelelt, a feladatellátás és az intézmények működése biztosított volt. A város pénzügyi helyzete stabil volt, likviditási hitelt nem kellett igénybe vennie. Mindössze mintegy 900 millió forintos áthidaló hitelre volt volt szükség éven belüli lejáratra, az uniós projektek utófinanszírozása miatt. Ezen kívül az iparosított technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének támogatására hívott le a város mintegy 355 millió forintos hitel.

A helyi adókból származó bevétel meghaladta a 6 milliárd forintot, ebből 5 milliárd forint volt az iparűzési adóbevétel. Mindkét összeg magasabb az előző évinél.

Olvasóink írták

  • 1. lukrecia 2012. április 27. 07:47
    „Bravó Kecskemét. Az ipari adó leginkább az idei évben fog igazán felpörögni, mivel a Mercedes leánycégei még most indulnak, sőt a termelés is később fog felfutni, mely további cégek betelepedését garantálja.
    Na és Szeged, marad az élményfürdő vesztesége, a térkövesítés, és az improduktív beruházok.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napig tart majd a kánikula

Kecskemét - Vasárnaptól szerdáig minden nap 30 Celsius fok feletti hőmérsékletet jósolnak… Tovább olvasom