Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Mától ellenőrzik, igazat mondtunk-e a népszámláláskor

A november elején lezárult Népszámlálás minőségellenőrzése céljából országosan huszonegyezer-ötszáz címen, ebből Bács-Kiskun megyében hét településen, közel ezer címen szervez a Központi Statisztikai Hivatal utóvizsgálatot.
Az ellenőrzési mintába Baja, Dusnok, Foktő, Jánoshalma, Kiskunmajsa és Tiszakécske egy-egy körzete, illetve Kecskemét két körzete (az Akadémia krt. és Máriahegy egy része) került bele.

A december 15-ig tartó időszakban megbízólevéllel ellátott számlálóbiztosok keresik fel a kijelölt címeket, ahol egyszerűsített lakás- illetve személyi kérdőívet vesznek fel az ott élők segítségével. A vizsgálat során a lakásviszonyokra nézve összesen öt, a személyi kérdőíven pedig mindössze kilenc kérdést tesznek fel a KSH megbízottai.

A válaszadás így legfeljebb tíz percet vesz igénybe, és országos szinten fontos minőségi adatokkal fog szolgálni a lefolytatott népszámlálás adatainak elfogadhatóságáról. Az utóvizsgálat során csak személyes válaszadásra lesz mód. A feladatot a legjobban teljesítő számlálóbiztosok végzik el, akik a függetlenség biztosítása érdekében nem írhatnak össze ugyanabban a körzetben, mint ahol korábban a népszámlálást végezték.

Olvasóink írták

  • 2. Kispancsa 2011. december 01. 10:49
    „A népszámlálás titkos, akkor hogyan ellenőrzik az adatok valódiságát?? A népszámlálás megkezdésekor a KSH szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a számlálóbiztos nem írhatja felül a választ, még akkor sem, ha látja, hogy palotában van és nem kunyhóban. Ha ennyire ellenőrzik, feltehetően fel akarják használni valamire, ami pedig tilos.”
  • 1. deszkás 2011. december 01. 07:31
    „Aztán kit érdekel? Igy volt ez anno a 7 malaccal is(mire felért az illetékesekhez már 12 volt)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtöktől ellenőrzik igazat mondtunk-e a népszámláláskor

A november elején lezárult Népszámlálás ellenőrzése céljából országosan huszonegyezer-ötszáz címen,… Tovább olvasom