Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

MDF: félelmek nélkül gondolkodó polgárokra van szükség

A Magyar Demokrata Fórum megyei választmánya 2011 februárjában megtartotta tisztújítását. Választókerületi elnökké választották többek között Varga Zoltán Pétert Kiskunfélegyházán, Bari Zsoltot és Orgoványi Zsoltot Kecskeméten.
A megyei választmány tagjai újra egyhangúlag bizalmat szavaztak Varga Zoltán Péter megyei elnöknek, Bari Zsolt alelnöknek, illetve jelölték őket különböző országos tisztségekre.

A közlemény:

Valószínűleg a pártnak ez volt az utolsó tisztújítása a megyében ezen a néven, ugyan is tavaly decemberben az MDF Országos Gyűlése a névváltoztatás mellett tette le a voksát.

Miért tartjuk ezt szükségesnek?

A párton belül felnőtt egy új generáció, amely büszke a rendszerváltó ősökre, s nagyra értékeli első miniszterelnökünk munkásságát. Azonban el kell ismernünk, hogy az MDF előző vezetése szembe fordult a jobboldali hagyományokkal, és sajnos más érdekeltségű csoportok befolyása alá került. Közösségünk lerázta magáról eme függőségek láncait. Nem kérünk többet az efféle kettős játékokból, az innen-onnan jött, önmagukat nevesnek gondoló megmondó emberekből.

A mi új generációnk múltja fedhetetlen. Mi nem voltunk besúgók, III/III-as ügynökök, KISZ vezérek, állampárti funkcionáriusok. Mi tisztán vághatunk bele abba a nehéz, de annál nemesebb feladatba, hogy újraépítsünk egy jobbközép pártot, egy olyan közösséget, amely az MDF rendszerváltó eszméjére épül, amely azt a célt tűzi ki maga elé, hogy megvalósítsa nemzetünk jogos, ám régóta megkésett elvárását: a jóléti, piacgazdaságra épülő államot.

Hazánknak égető szüksége van az önmagában bízó, cselekedni akaró, félelmek nélkül gondolkodó polgárokra.

A mi közösségünk ezen polgárok közössége lesz!

Az MDF megyei választmányának elnöke, alelnöke

Olvasóink írták

 • 5. igazságkereső 2011. február 22. 10:01
  „Miután az MDF az MSZP-vel, az SZDSZ-el testvéri szövetségben tette tönkre az országot 2002-2010 között, teljesen hiteltelenné váltak.Emberek tíz-és százezereit tették tönkre,miközben ők maguk kellemesen elvoltak! Nem történt más, nem történt több működésük alatt, mint népellenes bűntett,emberek ezreit juttatták a teljes pénzügyi ellehetetlenítés és fizetésképtelenség gödrébe.Az ő ármánykodásuk alatt szűntek meg munkahelyek ezrei, váltak emberek munkanélkülivé!Az MDF volt elnökének Dávid Ibolya tevékenységének minőségét jól reprezentálja az az ítélet mely nem rég született a Dávid-Almássy perben.Így működött kormányzatuk is, az Antalli örökség jegyében! Még mindig szabadlábon van Dávid Ibolya és "adjutánsa" a bogárirtó Herényi Károly?Amilyen kárt okoztak ők az ország lakosságának az most mérhető le a legjobban.......”
 • 4. varga zoltán péter 2011. február 21. 17:09
  „Tisztelt vízfej úr!
  Engedje meg hogy tudakozódjam afelől,hogy milyen színű lé lötyög abban a fejben?
  Mert akkor válasza által kiderülhetnene, milyen okból írta le ide rossz szokását.”
 • 3. wasserkopf 2011. február 15. 15:21
  „Jól be vannak ezek tépve ....”
 • 2. dodó 2011. február 13. 20:29
  „Azt hiszem, nem csak én vagyok kíváncsi vajon hány igazolt és fizető tag tartozik ebbe a díszes társaságba?”
 • 1. papsajt 2011. február 13. 07:16
  „"MDF Országos Gyűlése a névváltoztatás mellett tette le a voksát." - attól még az marad ami volt:) kupac....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Shakespeare világa a teátrum új darabjában

Az angol történelem egyik legvitatottabb királyáról, III. Richárdról szól a Katona József Színház legújabb előadása. A szívtelen zsarnok történetét február 25-én mutatják be. Tovább olvasom