Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Megkötözték az eladónőt az ékszerrablók - fotóval!

Mintegy 15 millió forint értékben rabolt ékszereket két férfi Kiskunhalason, a baseball sapkát és napszemüveget viselő tettesek megkötözték az ékszerbolt eladónőjét.
Farkasné Wodring Zsuzsanna, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint kedden fél négy körül lépett be két férfi az ékszerboltba, ahol az egyikük az egyedül dolgozó eladót megragadta, a raktárba vitte és megkötözte. Eközben társa kifosztotta az üzletet, férfi és női aranynyakláncokat, gyűrűket, karláncokat, továbbá ezüstékszereket zsákmányolt mintegy 15 millió forint értékben.

A nő ugyan közben meg tudta nyomni a vészjelzőt, de mire a vagyonvédelmi cég munkatársai a helyszínre érkeztek, a rablók eltűntek a helyszínről. A sajtószóvivő hozzátette, azóta nagy erőkkel keresik az elkövetőket - eredménytelenül, áttekintik a város összes térfigyelő kamerájának felvételeit, tanúk jelentkezését várják.

A biztonsági kamera kikockázott felvétele a rablásról
A biztonsági kamera egyik képkockája a rablásról

A két tettes személyleírása a következő: Az egyik 170-180 cm magas, közepes testalkatú, 30-40 év körüli lehet, fején fekete színű, siltes kötött sapkát, bézs színű zippzáras felsőt és fekete színű melegítő alsót, lábán szürke színű NIKE sportcipőt és napszemüveget viselt.

A másik személy alacsonyabb, szintén közepes testalkatú, életkora 20-30 év között lehet, fején fekete színű baseball sapkát, közép szürke színű kapucnis felsőt és sötét színű feltehetően melegítő alsót viselt.

Fantomkép az egyik elkövetőről
Fantomkép az egyik elkövetőről
 
A mellékelt képek alapján a rendőrség kéri, hogy aki a személyeket felismeri, látta a Mátyás téren kedden a délutáni órákban vagy esetleg feltűnt a szokatlan öltözékük, hívja a kiskunhalasi rendőrkapitányságot, vagy értesítse bármelyik rendőri szervet a 06-77/423-255, 107 vagy 112-es számon.

Olvasóink írták

 • 17. seawasp 2010. március 13. 14:15
  „A "fantomot" nézve, ismertem ilyen pofát, csak az már 10 éve meglógatta magát a kártya adósság miatt - jó a padlás a háznál, mert ott sikeredett neki! -, és mindkét szömire möghalódott!

  Hacsak, a szellemek nem lettek ékszergyűjtők? :-D”
 • 16. seawasp 2010. március 13. 14:10
  „14.
  dbd!

  Köszönöm, ez érdekes volt! :-D”
 • 15. katicaa 2010. március 11. 10:32
  „Ismerem ezt az ékszerboltost,túl fogja élni van vagy nyolc ékszerboltja és hogy hogy sem,de évente van nála rablás.Elkövető még sosem lett meg,viszont mindent leírhat az APEHnál..............Ja és anyagilag csodásan gyarapodik.Ennek ellenére elítélek minden bűnözőt,de itt meg kérdőjelezem a kilétét.”
 • 14. dbd 2010. március 11. 08:04
  „Egy kis cipzártörténelmi információ:
  1893-ban Judson Whitcomb (1846 - 1909) amerikai üzletember két cipő záró (shoe fastener) találmányt regisztráltatott a U.S. Patent Office-ban: a mai húzózár ősének ötlete született meg. Whitcomb Judson eredeti feltaláló volt,kreatív mechanikus, összesen kb.30 találmányt jelentett be. Whitcomb-hoz csatlakotott Harry Earle és Lewis Walker, együtt létrehozták Chicago-ban a Universal Fastener Company-t, majd később az Automatic Hook and Eye Company-t New Jersey-ben. 1896-ban jelent meg az első húzózár (slide fastener). Pennsylvania-ban gyártották,csomagok, postai zsákok lezárására használták. Az első konstrukció, amelyet sorozatban gyártottak, az Automatic Hook and Eye terméke, a C-Curity volt. 1905-ben jelent meg a piacon. A záróelemek az egyik oldalon kampók (hook), a másikon gyűrűk, szemek (eye) voltak, ezeket az Y-alakú húzó kapcsolta össze ill. szét. A zárelemek sorait textil szalagokra erosítették, ezzel lehetővé vált a szerkezet felhasználása varrással való rögzítéssel. Miután Whitecomb és Earle kiléptek az Automatic Hook and Eye-ból, Peter Aronson és Gideon Sundback (mindketten svéd származásuak) léptek helyükre. Sundback konstrukciója, a Plako szintén szemek és kampók kapcsolódásával müködött, de a C-Curity-nél tartósabb, biztonságosabb, könyebben kezelhető volt. 1908-tól sok éven át gyártották. 1917-ben kelt G. Sundback szabadalma, a kampózem párok nélküli húzózár, a Hookless Hooker. Textilszalagra rögzített fém fogak kapcsolódtak össze, lényegében megszületett a ma is használatos modern fém húzózár.”
 • 13. flexsnake 2010. március 11. 02:46
  „11. a cipzár és a zippzár mind a két formában használatos. Míg írásban a zippzár az elfogadott, ezt kiejtve jön a cipzár. Egyébként mivel honosított mind a két formája helyes.
  Üdv: Grécsi tanár úr :P”
 • 12. dodó 2010. március 10. 21:51
  „Ma már olvastam egy benzinkútrablásról, ahol a személyleírásban kiemelték: az elkövető "fehér bőrű"!
  Ennél miért nem? Csak nem...?”
 • 11. saispas 2010. március 10. 16:36
  „8. hozzászólás Pippen 2010.03.10. 15:52

  Én is gratulálok a nyelvművelő hozzászólónak.
  Egyszer egy nyelvművelő - egy igazi - azt mondotta, hogy, hát igen, a nyelvet néha a nyelvművelőktől is meg kell védeni...
  A cipzár kérdéséhez: a mai magyar nyelvben - helyesen vagy helytelenül, de mégiscsak etalonnak tekintett - Helyesírási Szabályzat szószedete a "cipzár"-t hozza - ráadásul így írva.
  Ettől még gyakran találkozom a zippzárral, s nem tudom, szabályos-e, de nekem elmegy.
  A húzózár valóban hivatalos megnevezés, de a köznyelvben szerintem jól megvagyunk nélküle; hiszen ha csak ezt tekintenénk a használatosnak, az engem kísértetiesen emlékeztetne a Roncsfilm egy közismert jelenetére, amelyben valami ilyesmi hangzik el: "...ekkor én 10 cm pengehosszúságú zsebkésemmel három harántirányú vágást ejtettem a sértett bal lapockája alatt..." - szóval inkább komikus, mint szabatos.”
 • 10. imna 2010. március 10. 16:07
  „A cipzár (értsd: kiejtve!) helyesen írva: zippzár kötöszködőském!

  Milyen mellékelet képek alapján, egy van! Az is szarra sem jó... de jól van; meghogy ketten vannak a képen? Ja, most látom hogy az nem tükör, hanem ételkiadó ablak. Aha! :D”
 • 9. antikos 2010. március 10. 15:54
  „..... voltak. Pár napja sok ismeretlen arc somfordál Szegeden is. Szerintem itt is lesz valami...”
 • 8. Pippen 2010. március 10. 15:52
  „Mi az a zippzár és miért nem cibbzár?
  Hivatalosan: húzózár.
  Grat. a cikk írójának.”
 • 7. KolompárRómeó 2010. március 10. 15:47
  „Mellesleg a boltost megbüntetni, hogy a rabló urak személyiségi jogai sérültek! Hol a zombucman ilyenkor?”
 • 6. KolompárRómeó 2010. március 10. 15:46
  „Hát a leírás alapján minden 8-10-edik ember, aki szembe jön az utcán, mehet a sittre.”
 • 5. flexsnake 2010. március 10. 15:00
  „4
  ,,A két tettes személyleírása a következő: egyikük közepes testalkatú, 30-40 év körüli lehet, 170-180 cm magas, fején fekete színű kötött sapkát, bézs színű felsőt és fekete melegítő alsót, lábán szürke színű NIKE sportcipőt és napszemüveget viselt.

  A másikuk szintén közepes testalkatú, 20-30 év körüli, az rablás elkövetésekor fekete színű baseball sapka, középszürke kapucnis felső és sötét nadrág volt rajta."

  Mondjuk ennyi erővel azt is írhatták volna hogy különös ismertető jegyük: haj volt a fejükön :D”
 • 4. atomboy 2010. március 10. 14:58
  „Hol a foto?”
 • 3. Rexsnake 2010. március 10. 14:09
  „.

  Ezek ..... nem bírnak magukkal....
  ...

  .”
 • 2. flexsnake 2010. március 10. 13:10
  „,,A rendőrség rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. "
  Még csak gyanú mert lehet nem is rablás volt hanem kölcsön :D”
 • 1. Léni 2010. március 10. 12:30
  „Szerencse, hogy csak megkötözték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusban lesz repülőnap Kecskeméten!

Ezt Szekeres Imre honvédelmi miniszter jelentette be Kecskeméten. Tovább olvasom