Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Megküzdenek a talajvízzel a kórházépítkezésen

Kecskemét - Egyelőre még csak 25-30, hamarosan azonban már 400 munkás dolgozik majd a Bács-Kiskun Megyei Kórház ötmilliárd forintból megépülő új gyógyintézeti központjának építkezésén.
Mint arról korábban a delmagyar.hu beszámolt, a kivitelezés még február 8-án indult meg a felvonulási terület hivatalos átadásával. Az azóta történtekről Tóth P. Edit, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Programvezetője tájékoztatta a delmagyar.hu-t: - A munkaterület átadása után a kivitelező kijelölte az általuk használt utakat, és körbekerítette az építése területet. Ezt követően elkezdődtek a földmunkálatok a telken, így már a beruházás látványosabb szakaszához értünk - mondta el a projektfelelős.

Megküzdenek a talajvízzel a kecskeméti kórházépítkezésen - GALÉRIA

Az építkezés technikai részleteit a kivitelezést végző Magyar Építő Zrt. részéről Szekeres Zoltán létesítményi főmérnök osztotta meg olvasóinkkal: - A nemrégiben elkezdett földmunkákat jelenleg 10 géppel, és olyan 25-30 emberrel végezzük. Ezt a létszámot folyamatosan bővítjük, és a csúcs 350-400 munkás lesz majd az építkezésen, összesen mintegy 20 géppel. Amivel meg kell küzdenünk, az a magas talajvíz, ami jelenlegi adataink szerint meg fogja haladni a 100 éves rekordszintet is. Ezt kezelnünk kell, és úgynevezett vákuum kutak építésére is szükség lesz a vízelvezetésen felül. Egyelőre az új A épület előkészítési munkálatai zajlanak, majd áprilisban megkezdődik a diagnosztikai központ felújításának, illetve a rendelőintézet új szintjének megépítésének előkészítése is. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a nagy volumenű kivitelezés a legkevésbé zavarja a betegeket – tette hozzá a főmérnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féláron várják a fociszurkolókat a röplabdások

Péntek este 19 órakor a Veszprémet fogadja a Kalo-Méh Kecskemét férfi röplabdacsapata a Messzi istván Sportcsarnokban a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén.
Tovább olvasom