Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Megölték és elásták a 15 éves szerb lányt

Megtalálták Tijana Jurić elásott holttestét a rendőrök a szerbiai Zombor környékén. Az ügyben a Bács megyei rendőrök is nyomoztak.
A 34 éves surčini Dragan Đ. ölte meg Tijana Jurićot – erősítette meg Nebojąa Stefanović szerb belügyminiszter a csütörtök délelőtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A 15 éves kislánynak - ahogy írtuk - július végén Bajmok mellett veszett nyoma, és voltak olyan információk, hogy esetleg Magyarországon tartózkodik, ezért az itteni hatóságok is keresték. A lányt Dragan Đ. elütötte gépkocsijával, majd mikor az segítséget kért tőle, a nyakánál fogva bevonszolta a járműbe. Zomborig vitte, ahol megölte és elásta.

A szerb belügyminiszter elmondta, csak a boncolást követően lehet majd csak megmondani, hogy a kislányt megerőszakolták-e vagy sem. Hozzátette, hogy a kislányon nem volt ruha és a testén ütések nyomai voltak láthatók. A miniszter elmondta, nem tudják még, hogy az elkövetőnek volt-e társa, de azt elmondta, hogy nem utalt semmilyen jel arra, hogy a tettes megbánta volna. A hazugságvizsgálaton bevallotta a gyilkosságot és elvezette a rendőrséget arra a helyre, ahol elásta a testet.

A rendőrök Nemesmilitics és Csonoplya közötti helyi út mentén, a lány elrablásától 23 kilométerre találták meg a holttestet. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit információk szerint Szabadkán tartják fogva, valószínűleg az ügy tárgyalását is Szabadkán fogják lefolytatni.

Korábban

A 15 éves Tijana Jurić elásott holttestére a Zombor környékén talált rá a rendőrség – írja a Magyar Szó.

Gyilkosát szerda késő délután tartóztatták le. A gyanusítottat a Blic internetes portál „surčini mészárosnak" nevezi, aki Bajmokon tartózkodott azon a napon.

A fiatalt július 26-án a szerbiai Bajmok település közelében látták utoljára. Barátai társaságában volt, akiktől valamivel éjfél előtt búcsúzott el, és indult meg a rátai Sportközpont irányába. Ekkor látták utoljára.

Hamarosan megtalálták az egyik tornacipőjét, de utána nem tudtak róla semmit. A szerb rendőrség a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkereste, hogy segítsenek az eltűnt lány keresésében, akik hatósági eljárást is indítottak az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkánymérget evett a kiskutya, a kecskeméti állatmentők segítettek

Segélykérő levelet kapott a Menhely az Állatokért Alapítvány a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti hajléktalanszállójától. Tovább olvasom